h i r d e t é s

Biden végre kimondta: a Facebook megöli az embereket a dezinformáció terjesztésével

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Biden végre kimondta: a Facebook megöli az embereket a dezinformáció terjesztésével

2021. augusztus 12. - 06:34

Amit a Facebookon zavartalanul és következmények nélkül lehet csinálni, azt minden más médiumban törvény tiltja 

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Joe Biden mindezt csak a COVID-elleni oltásokkal kapcsolatban mondta, mert a Facebook a Fehér Ház fellépése ellenére sem tett meg mindent azért, hogy az oltásellenes dezinformációkat és fake news-t kiszűrje a platformon, amivel emberek halálát okozza. Az állítás alapja a szövetségi közegészségügyi tisztviselők jelentése, hogy a fertőzések és a vírus miatt bekövetkezett újabb halálesetek oka az oltásellenesség, és azok között következett be, akik nem oltatják be magukat. Ezek többsége pedig a Facebookon terjedő hamis információkra hallgat.

A Fehér Ház és a Facebook közötti tárgyalások nagyon feszültek, mert a Facebook az ígéretek ellenére nem tesz szinte semmit, mert nyilvánvalóan azok a statisztikai adatok fontosabbak nekik, amelyek mutatják, hogy az oltásellenes hamis hírek milyen mértékben növelik a forgalmat és milyen sebességgel pörgetik az oldalakat. A Facebook most is hazudik, ahogy évek óta hazudik, és a világ romlásának, pusztulásának, az emberi minőség rombolásának egyik elsőszámú felelőse a világban. Ennél még a Twitter is százszor különb és tisztességesebb.

Nem a technika, mert az brilliáns és hasznos, hanem a működtetése, amely ellenérdekelt abban, hogy a platform minden szempontból korrekt és tiszta legyen. A Facebooknak jelentős szerepe volt az orosz beavatkozásban, az amerikai elnökválasztás befolyásolásában, Amerika és a világ fasizálódásában. A Facebook algoritmusai támogatják a szélsőséges és hamis tartalmakat, amelyek ugyan a Facebooknak pénzt hoznak, de elpusztítják a világot és lerombolnak minden emberi értéket. Joe Bidennek igaza van: emberek meggyilkolásáért (is) felelősek.

Biden ezt a COVID miatt meghalt emberek miatt mondja, de nemcsak fizikai halált okoznak a dezinformációs oldalak, hanem az emberi méltóságot rombolják, a Facebook személyiségi jogsértések Mekkája. A világ mocska ömlik az emberekre, a Facebook moderálási rendszere megszűri a bolhát és átengedi az elefántot, és a közegészségügyi felhívásokkal szembeni tevékenységet fejt ki, állam az államban, és az érdekei felülírnak mindent, még az emberi életet is. Éppen itt lenne az ideje a demokraták ígéretének, a Facebook és a nagy techcégek feldarabolásának.

A nem véletlenül cézár frizurás totális elmebeteg elpusztítja a világot, csak hollywood-i thrillerekben látható embertelen világot hoz létre. Neki köszönhetjük Trumpot, az orosz titkoszolgálat és az illiberális fasiszták sikereit. A QAnon és más őrült összeesküvés-elméletek felfutását, Zuckerberg pedig úgy tesz, mintha nem lehetne semmit csinálni ezekkel szemben. De ez nem szabadság, nem “demokrácia”, hanem intézményesített törvénytelenség. Amit a Facebookon zavartalanul és következmények nélkül lehet csinálni, azt minden más médiumban törvény tiltja és bünteti.

Ennek a törvények feletti állapotnak egyszer véget kell vetni. Lehetőleg addig, amíg nem késő. A július 4-én amerikai zászlóval elektromos szörfdeszkázó Zuckerberg a legvérfagyasztóbb látvány és legijesztőbb performansz volt, amit csak futurisztikus hollywood-i rémfilmekben lehet látni. Mint egy jövőbeli disztópia részlete. Félelmetes és rémisztő. Olyan, mintha szemünk előtt játszódna le az, amiből ez kifejlődik. Joe Biden jól érzi ennek az elembertelenedett világnak a veszélyét, amelyet mesterségesen hoznak létre. A COVID-halottak ennek csak egy jelentéktelen része. (Amerikai Népszava)