h i r d e t é s

Bosszút fogadott az érdi bandaháború áldozatának fia

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Bosszút fogadott az érdi bandaháború áldozatának fia

2020. augusztus 01. - 11:30

Nyíltan megüzente egy videón, hogy ölni fog – írja a Blikk.

Forrás: police.hu / YouTube

Mint ismert, csütörtök este az M7-es autópálya felhajtójánál lévő benzinkútnál tömegverekedés tört ki egy enyingi és egy érdi roma család között. Lövések is eldördültek. Később derült ki, hogy két család tagja csaptak össze egymással.

Egy 50 éves férfi meghalt, ketten életveszélyesen, hárman súlyosan, heten könnyű sérülést szenvedtek – írja az MTI. A benzinkút térfigyelő kameráinak felvételeiből kiderült, egy autó nagy sebességgel tolatva elüt egy férfit, aki a jármű alá kerül, a töltőállomás vendégei pedig riadtan ugranak el a botokkal és késekkel támadó férfiak elől.

De ez már csak a folytatása volt egy korábbi szóváltásnak, amely néhány kilométerrel odébb, egy másik kúton zajlott. "Nálunk kezdődött az egész. Nagy kiabálásra lettünk figyelmesek" – nyilatkozta a Blikknek egy névtelenséget kérve egy ott dolgozó. Hozzátette, "nagyon sokan voltak, nem láttuk tisztán, hogy tettlegességig fajult volna a veszekedés. Az ordítozás után kergetni kezdték egymást."

Családtagok arról számoltak be a Blikknek, hogy "leszámolni jöttek, egyértelmű. Odaléptek az autóhoz, s rögtön szúrtak. Józsit úgy megszurkálták, hogy a helyszínen újra kellett éleszteni, egy másik tesónak majdnem levágták a kezét." Bár a mentők a helyszínen stabilizálták az állapotát, később belehalt sérüléseibe.

A Blikk információi szerint az elhunyt férfi tehetős építőipari vállalkozó volt, épp ezért ismerősei először azt hitték, üzleti vita volt a balhé. Később ezt egy arra járó rokon cáfolta a lapnak. "A fiát, Renátót támadták be korábban az enyingiek. A közösségi oldalon üzengettek egymásnak a fiatalok. Józsi csak a fiát védte, de sajnos ő húzta a rövidebbet. Nem volt itt semmilyen üzleti vita – állította a családtag. Úgy tudja, hogy a fiatal fiú az apjával dolgozott az építőiparban, illetve luxusautókkal is kereskedtek. "Úgy váltogatja az autókat, mint más az alsógatyát. Jómódban élnek" – tette hozzá.

A véres összecsapás előtt néhány órával az enyingiek egy live videóval üzentek az érdieknek a Facebookon: "gyertek, üssünk egyet, kutyák!" – provokálták ellenfeleiket.
A rendőrség 12 ember ellen csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság, egy ellen pedig emberölés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, és kezdeményezte a letartóztatásukat.

Az elhunyt fia viszont vendettára készül, nyíltan megüzente egy videóban, hogy ölni fog – írja a Blikk. (atv.hu)