h i r d e t é s

Bűnösnek mondta ki a bíróság a diáktüntetés egyik részvevőjét

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Bűnösnek mondta ki a bíróság a diáktüntetés egyik részvevőjét

2023. június 03. - 06:33

Ököllel ütlegelt egy rendőrt. 

A kép illusztráció! - Forrás: MTINépszava

Ököllel ütötte egy férfi az egyik intézkedő rendőrt a május 19-i tüntetésen. A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indított eljárást.

A „Gyerekeket bántasz! 7IGEN-nel a gyermekbántalmazó rendszer ellen” elnevezésű megmozduláson a résztvevők tömegesen megindultak az Oktogontól a Fidesz Magyar Polgári Szövetség Budapest VI. kerület, Lendvay utcai székházához – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

Mint írták, a készenléti rendőrök azt a feladatot kapták, hogy zárják le a Lendvay utcát, megakadályozva a tömeg haladását. A rendőrség hangosbeszélőn keresztül többször felszólította a tüntető tömeget, hogy távozzanak a helyszínről. A résztvevők ennek nem tettek eleget, közülük egy nagyobb létszámú csoport a rendőrsorfalat tolni kezdte.

AZ ITTAS FÉRFI EKKOR A TESTÉVEL TOLTA A RENDŐRSORFAL ELSŐ SORÁBAN ÁLLÓ EGYIK RENDŐRT, MAJD NAGY ERŐVEL, ÖKÖLLEL ÜTÖTTE, AMI A RENDŐR SISAKJÁNAK PLEXIJÉT ÉRTE.

Az elkövetőt két héten belül bíróság elé állították, a bűncselekményt már a nyomozás során beismerte.

Pénteken a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a férfit a Pesti Központi Kerületi Bíróság, amelyben egy év végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetésre ítélték. A bíróság döntését mind az ügyészség, mind pedig a vádlott és védője tudomásul vette – áll a Központi Nyomozó Főügyészség közleményében. (Index)