h i r d e t é s

Csak Nagy-Britanniában 35 000 ember veszítheti életét a rákkezelések csúszása miatt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Csak Nagy-Britanniában 35 000 ember veszítheti életét a rákkezelések csúszása miatt

2020. július 07. - 09:00

Egy új tanulmány szerint körülbelül 35 000 brit veszítheti életét a rák diagnosztizálásának és kezelésének a késlekedése miatt az előttünk álló egy évben. - írja a Guardian

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

A DATA-CAN egészségügyi és rákkutató intézet által készített tanulmány szerint a koronavírus-járvány miatt körülbelül 2 millió szokásos mell-, bél- és méhnyakrák szűrés maradhatott el, ami a legrosszabb forgatókönyv szerint 35 000 ember halálát okozhatja.

A kutatók nyolc kórház adatait vették alapul, és ennek mentén próbálták modellezni, hogy a csúszás mértékétől függően mekkora katasztrófa várható. Az intézet tudományos vezetője, Mark Lawler professzor elmondása szerint korábban már jelezték az emberek, hogy vannak problémák ezen a téren, de csak a kórházi adatokból tudták leszűrni, mekkora is a kiterjedése.

A brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) rákkutatásokkal foglalkozó igazgatója, Peter Johnson elmondása szerint az NHS foggal-körömmel küzd azért, hogy a lehető leghamarabb vissza tudják állítani a rákkal kapcsolatos szűréseket és kezeléseket az eredeti és szokásos kapacitásukra.

„Rendkívül gyorsan dolgozunk a szolgáltatások és a kapacitás visszaállításán és esetleges bővítésen, hogy tudjuk végre kezelni az embereket egy olyan időszakban, ahol bőven 100% alatt működtek a szolgáltatásaink. Abban reménykedem, hogy év végére már minden visszatér a rendes kerékvágásba”, mondta Johnson a BBC Panorama műsorában.

Amennyiben érdekelnek a színes hírek, fogékony vagy a zöld technológiák iránt, de nem veted meg a kultúrát, a sportot és az egyéb jellegű minőségi tartalmat sem, akkor te vagy a mi célközönségünk.

Kövesd oldalunkat, és ígérjük, minden nap a legjobb és legérdekesebb híreket kapod meg tőlünk. (liner.hu)