h i r d e t é s

Csak szerda délután hagyja el hazánkat a hidegfront

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam
a- a+

Csak szerda délután hagyja el hazánkat a hidegfront

2015. április 29. - 07:05
0 komment

Szerdán lassan kelet felé távozik a hidegfront, csak késő délután hagyja el a Tiszántúl térségét.

Nyugat felől napközben megszűnik a felhőzet és egyre többfelé kiderül az ég, a Dunántúlon, majd északon is derült, napos idő várható. Csütörtökön tovább javul az idő.

Részletes előrejelzés

Ma este, éjszaka  eleinte a Dunántúlon és északon, később szinte országszerte borult lesz az ég,kezdetben az Alföldön, majd  Tiszántúlon lehet szakadozottabb, majd hajnalra a Dunántúl északnyugati részén felszakadozik, csökken a felhőzet. Kezdetben sokfelé, majd a Dunántúlon többfelé, majd hajnalban egyre inkább annak északkeleti részén és a középső országrész északi felén várható eső, zápor, emellett eleinte délnyugaton, majd a délkeleti, keleti határnál fordulhat elő néhol zivatar. Az északnyugatira forduló szél eleinte a Dunántúlon, majd másutt is megerősödik, többfelé viharossá fokozódik, emellett zivatarokban bárhol lehet erős, viharos széllökés. Késő este 7, 14, hajnalban 4, 11 fok várható, a Tiszántúlon lesz enyhébb az idő.

Szerdán délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, a Dunántúlon egyre többfelé kiderül az ég, ott napos, száraz időre számíthatunk. Keleten azonban borult marad az ég, a Duna-Tisza-közén és délkeleten többfelé várható eső, zápor. A Dunántúlon és északkeleten csak elvétve lehet kisebb csapadék. Délután az Északi-középhegységben és az Alföld északi felén is csökken a felhőzet, egyre többfelé kiderül az ég. A Dunántúlon és a Duna vonalában szikrázóan napos, derült idő várható. Csak az Alföld déli, délkeleti részén marad erősen felhős az ég, ott kisebb eső, futó zápor még lehet, másutt számottevő csapadék már nem valószínű. Az északnyugati szél eleinte sokfelé erős, a Dunántúl keleti felén, a Balatonnál, a középső országrészben és északkeleten többfelé viharos lesz, majd délutántól a legtöbb helyen jelentősen mérséklődik a légmozgás, kora este már csak északkeleten lehetnek erős széllökések. A csúcshőmérséklet 13, 17 fok között alakul.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat.

Csütörtökön nyugat felől lassan megnövekszik a fátyol-, illetve gomolyfelhőzet, keleten délelőtt még több órás szűrt napsütés valószínű, délutántól viszont inkább csak rövidebb napos időszakok lehetnek. Napközben számottevő csapadék nem valószínű, majd késő este északnyugaton már szórványosan lehet kisebb eső, futó zápor. A délies szél élénk lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16, 21 fok között várható. Hajnalban többfelé lehet talajmenti fagy!

Pénteken többnyire erősen felhős lesz az ég, elszórtan, nagyobb valószínűséggel északon várható eső, zápor, néhol zivatar is lehet. A délnyugati szél többfelé megerősödik. A legmelegebb órákban 15, 22 fok valószínű, északon lesz hűvösebb.

Szombaton eleinte mindenhol borult lesz az ég, és sokfelé várható eső, zápor, délen néhol zivatar is lehet, majd késő délutántól északnyugat felől megszűnik a csapadék és felszakadozik, csökken a felhőzet. Az északnyugati szél erős lesz. 14, 20 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Vasárnap délnyugat felől erősen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, a Dunántúlon erősen felhős, borult idő várható. Északkeleten viszont napközben túlnyomóan napos, ygengén felhős idő várható. A késő délelőtti óráktól nyugat, délnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, északkeleten késő estig számottevő csapadék nem valószínű. Élénk lesz a délkeleti szél. 15, 22 fokra melegszik a levegő.

Hétfőn kezdetben csökken, majd többfelé erősen megnövekszik a felhőzet, inkább csak rövidebb napos időszakok lehetnek. A délelőtti órákig a Komárom-Békéscsaba vonal szélesebb sávjában, majd késő délutántól nyugaton többfelé várható eső, zápor. A déli szél élénk lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20, 28 fok között alakul.

 

idojaras.hu

Posted by SEJT on 2015. április 28.