h i r d e t é s

Csatatér Jászberényben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Csatatér Jászberényben

2023. január 12. - 05:47

Az idei év eddigi – talán legizgalmasabb helyi önkormányzati időközi választására kerül sor a Jászság fővárosában, Jászberényben vasárnap.

Dr. Besenyi Orsolya - Fotó: Dr. Besenyi Orsolya – Jászberény polgármesterjelöltje facebook és Budai Lóránt - Fotó: Budai Lóránt facebook

Mint az ismeretes, a helyi képviselőtestület 2022. október 17-én feloszlatta magát egy, a DK-s önkormányzati képviselő (Gedei József) által kezdeményezett indítvány alapján, melyet az ellenzéki képviselőket tömörítő Közösen Jászberényért Egyesület tagjai, köztük a polgármester és Gedei (DK), valamint a város előző honatyája, dr. Szabó Tamás (fidesz) is megszavazott.

A kampányban Budai és az őt támogató Egyesület folyamatosan mutatták be a közösségi médiában és helyi kiadványokban is az eltelt három év alatt elért eredményeiket, mellyel egyébként árnyalni kívánják azt a fajta megszokott fideszes kommunikációt, miszerint csak az a település tud fejlődni és kap támogatásokat, akik a kormányzat szája íze szerint – tehát fideszes képviselőket és polgármestereket választanak.

A fidesz egy független jelöltként bemutatott orvost, dr. Besenyi Orsolyát, a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház orvosigazgatóját támogatja.

Sokan találgatják az esélyeket, de egy biztos: a 2019-es helyi választások óta ez lesz a harmadik voksolás a településen, amikor dönthetnek a helyi állampolgárok a városi vezetőik személyeit illetően.

Kérdés, hogy vajon az ellenzék, vagy a fidesz képes az amúgy politikai uborkaszezonnak számító januári hónapban jobban mozgósítani a szavazóit.