h i r d e t é s

Csintalan Sándor szerint Novák Katalin nem mond igazat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Csintalan Sándor szerint Novák Katalin nem mond igazat

2023. június 06. - 07:11

Az RTL Híradó megszólaltatta Csintalan Sándort a 24.hu, Novák Katalinnal készített interjúja apropóján.

Novák Katalin - Forrás: Novák Katalin Facebook oldala

Csintalan akkor került elő az államfővel készített interjúban, amikor Novákot a Hunnia-mozgalomnak, és annak vezetőjének Budaházy Györgynek adott kegyelméről kérdezte a lap.

A vád szerint  a Budaházy-féle csoport 2007 és 2009 között hajtott végre molotov-koktélos és robbantásos támadásokat az akkori szocialista-liberális kormánytöbbség tagjainak ingatlanjai ellen, „meleg” szórakozóhelyek és egy jegyiroda ellen, valamint bántalmazták a magyar Hír Televízió egyik műsorvezetőjét, Csintalan Sándor egykori szocialista politikust. A korábbi vád szerint tehát az is Budaházyhoz volt köthető, amikor  2007. december 11-én négy támadó vasrudakkal óbudai háza garázsában összeverte és pénzt vett el tőle, fej- és kézsérülésekkel kórházba került. A feltételezett támadókat 2009 októberében tartóztatták le. Az elfogott négy gyanúsított a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereghez tartozott.

Novák Katalin, amikor a fizikai bántalmazásról kérdezték, azt mondta: „Itt már nagyon óvatosnak kell lenni, nem is szeretnék ennek az ügynek a részleteibe belemenni. Ugyanis még én sem rendelkezem az információk teljességével, de ön sem, ahogy az olvasók sem. Ezért lennék óvatos abban, hogy ki, mikor, milyen szándékkal, mit tett. Ha már említi azt, hogy megvertek valakit, akkor itt például helyesbítek: azok, akik most végrehajtási kegyelmet kaptak, nem vettek részt olyan cselekményben, amelyben akár egyetlen személy is megsérült volna.”

Csintalan Sándor az RTL Híradójának azonban kétségbe vonta Novák szavait. „Legjobb tudomásom szerint ebből a körből benn nem maradt más.” Ez viszont Csintalan szerint azt jelenti, hogy Novák

nem mond igazat, annak tudatában, hogy ez nem így van, vagy neki nem mondtak igazat, azok, akik előterjesztők voltak. Itt az Igazságügyi Minisztérium az előterjesztő.

Hétfő délután Ungár Péter írt arról, hogy Novák Katalin nem tudta megmagyarázni, hogy miért adott kegyelmet egy terroristának. (24.hu)