h i r d e t é s

Délen húsz centi hó eshet

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Délen húsz centi hó eshet

2015. február 06. - 07:58
0 komment

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) narancs fokozatú - 2. fokozat a 3 fokozatú skálán - figyelmeztetést adott ki ónos esőre több déli megyére is, illetve havazásra figyelmeztet Baranyában, hófúvásra három megyében.

A figyelmezetés szerint tartós több órás ónos eső várható pénteken Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Somogy megye területén, a várt csapadék mennyisége meghaladhatja az 1 millimétert.

Baranyában azonban jelentős havazás is várható, pénteken a nap végéig a 20 centimétert is meghaladhatja a lehullott hó mennyisége.

Hófúvásra az OMSZ narancs fokozatú figyelmeztetése alapján Baranyában Somogyban és Zalában kell számítani, ahol a friss hóval fedett területeken a viharos szél magas hótorlaszokat emelhet.

A korábbi előrejelzések szerint szombaton délen eleinte még erősen felhős lesz az ég, és kora délelőttig ott még kisebb havazásra is számítani lehet, majd megszűnik a csapadék, és csökken a felhőzet. Északon jellemzően derült lesz az ég. A szél helyenként megélénkülhet. A minimumhőmérséklet általában mínusz 8 és mínusz 1 fok között, a havas, kevésbé felhős északi tájakon mínusz 10 fok körül várható. A nappali maximumok 0 és plusz 5 fok között alakulnak.

Vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett elszórtan hózápor is lehet. Megerősödik, többfelé viharossá is fokozódik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 3 fok között. Napközben jellemzően plusz 2-5 fokig melegszik a levegő

 

index.hu