h i r d e t é s

Deutch Tamás erősen indította vasárnapját

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Deutch Tamás erősen indította vasárnapját

2022. december 11. - 12:44

Ismét sarkosan fogalmazott a Fidesz EP-képviselője.

Deutsch Tamás - Forrás: Soós Lajos / MTI

Interjút adott Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője a Kossuth rádiónak. Arról beszélt, hogy szerinte a brüsszeli bürokraták minden eszközzel rá akarják kényszeríteni az akaratukat a magyar emberekre a szankciók, az illegális bevándorlás elfogadása és a gyermekvédelminek nevezett törvény ügyében, írja az MTI.

Felrótta, hogy „bár Magyarország mind az általa tett 17 vállalást maradéktalanul teljesítette, az Európai Bizottság mégis ugyanazt a büntetést javasolja az Európai Tanácsnak, mint a folyamat elején”.

Guy Verhofstadt belga liberális európai parlamenti képviselő felvetéséről, miszerint minden alkalommal el kell venni a Magyarországnak járó forrásokat, ha ellenkezik az unióval hazánk, azt mondta: ezzel, túl a vérlázító tartalmon, ismét jelét adta, hogy „tőről metszett magyargyűlölő”.

Deutsch szerint nem kevesebbről van szó, mint egy politikai közösség, az Európai Unió családján belüli erőszakról, „márpedig a családon belüli erőszak az egyik legdurvább bűncselekmény”. Itt egy „politikai galádság” történik szerinte, minden eszközzel a brüsszeli bürokraták rá akarják kényszeríteni az akaratukat a magyar emberekre és mindezt úgy teszik, hogy a fenti kérdésekben messze a párthovatartozáson túlmutató nemzeti egység létezik. (rtl.hu)