h i r d e t é s

Dopeman szerint Dobrev Klára krumplit ígért az embereknek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Dopeman szerint Dobrev Klára krumplit ígért az embereknek

2021. május 05. - 06:20

A rapper hiteltelennek, demagógnak és populistának nevezte a szerinte a „kevesekhez” tartozó Dobrev Klárát, akinek a zenész szerint valójában semmilyen képe nincs arról, hogy milyen az emberek élete, milyen gondjaik vannak.

Vasárnap jelentette be indulását a miniszterelnök-jelöltek versenyében Dobrev Klára. Ennek kapcsán mondta el véleményét saját YouTube-csatornáján Dopeman is. A rapper videójában úgy fogalmazott, hogy míg Orbán misszióját érti, és tudja, hogy mit akar a miniszterelnök az országgal, ugyanez Dobrev Klára esetében szerinte nincs így.

A zenész hiteltelennek tartja a DK-s politikust

Dopeman szerint ugyanis falsul szól Gyurcsány Ferenc felesége szájából a „kevesek” vs. „sokak” felosztás, mivel Dobrev Klára a kevesekhez tartozik: a családja nyertese volt a múlt rendszernek, de az elmúlt évtizedeknek is. A zenész ezért hiteltelennek tartja a DK-s politikust. Szerinte a Dobrev által a „sokakhoz” sorolt munkások nem élnek rosszul, sokat keresnek az autóiparban. A beszédet elemezve Dopeman továbbá arra jutott, hogy Dobrev figyelmen kívül hagyta a fiatalokat, inkább a nyugdíjasokra helyezte a hangsúlyt, ami szerinte súlyos hiba.

Dopeman szerint Dobrev ezentúl rendkívül demagóg volt, amikor az Orbán-rendszer kedvezményezettjeinek vagyonfosztásáról beszélt.

„Hazugság azzal etetni az embereket, hogy ha x embertől elveszem a vagyont, neked jobb lesz” – fogalmazott. A közpénzekről szólva Dopeman elmondta azt is, hogy helytelen a megfogalmazás, szerinte pontosabb adónak nevezni. Ráadásul "szerinte adózás terén a mostani kormány sokkal könnyebb, átláthatóbb, egyszerűsített viszonyokat teremtett, mint a Gyurcsány-kormány."

A rapper populistának nevezte Dobrevet

A rapper ezután populistának nevezte Dobrevet, valamint kritikákkal illette a DK-s miniszterelnök-jelölt terveit: a közműminimumot, és a családi pótlék duplájára – fogyatékos gyermeket nevelők esetén triplájára – emelését is, amelyet (megvalósíthatatlansága miatt – a szerk.) nevetségesnek nevezett.

"Tipikusan az volt, amit ők krumplinak neveznek. Kedves Klára, te krumplit ígértél a létező krumpli helyett" – mondta Dopeman a beszédre reagálva. Hozzátette: szerinte ebből látszik, hogy Dobrev Klárának semmilyen képe nincs arról, hogy milyen az emberek élete, milyen gondjaik vannak.

A rapper eredeti, teljes videóját az alábbiakban tekinthetik meg:

mandiner.hu