h i r d e t é s

Egy elérhető árú felújított laptop is lehet csúcskategóriás?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Egy elérhető árú felújított laptop is lehet csúcskategóriás?

2023. szeptember 20. - 11:02

Tippeket hoztunk azoknak, akik laikusként közelítik meg a felújított laptopok világát. Ha valaki ért a számítógépekhez, az valószínűleg pontosan fogja tudni, hogy mit keres, hogy mit szeretne. De egy átlagos felhasználó számára ez nem ennyire egyértelmű. Ezzel a cikkünkkel épp nekik szeretnénk segíteni.

Forrás: pcarena.hu

A felújított laptopokat valakik már egyszer kidobták?

Aki a használt gépek világa felé kacsintgat, az feltehetően nem rendelkezik végtelen kerettel egy új laptop vásárlásához. Épp ezért nagyon fontos számára, hogy honnan van egy-egy ilyen gép, miért váltak meg tőle, mégis mi a biztosíték arra, hogy jó lesz a jövőben?

Érthető ez, és jó felé is keresgél, aki egy használt felújított laptop megvásárlásán gondolkodik. Ezek ugyanis olyan készülékek, amik alacsonyabb áron is minőségi beltartalommal rendelkeznek.

A piacvezető gyártók hordozható számítógépeit ugyanis nagyobb cégek vásárolják és használják. Azonban ők jellemzően pár éven belül cserélik is a teljes gépparkot, újabb darabokat szereznek be, magasabb presztízsű kategóriára váltanak. És így kerülnek olyan kereskedőkhöz, mint például a PC Aréna.

Mit takar az, hogy felújított?      

Ahogy számos egyéb területen (például elektronikai cikkek vagy épp autók terén), úgy a laptopok esetén is jellemző, hogy nagyon gyorsan dobnak piacra újabb és újabb készülékeket. És mivel mindig megvan az a réteg, akinek mindig a legújabbra van szüksége, így folyamatos az ellátás a használt darabokról. Akár olyanokból is, melyek szinte még az élettartamuk legelején vannak.

Márpedig egy 1-2 vagy akár 3 évig is használt laptop még közel sem való a kukába! A felújításnak az a lényege, hogy még akár a gyári állapothoz képest is magasabb minőségű készüléket kapjunk.

A felújítás során ellenőrzik, hogy minden alkatrész megfelelően működik-e, és ami nem, azt cserélik. És így tesznek azokkal is, melyek az élettartamunk végén vannak, és várhatóan hamarosan megadják magukat.

Mivel lesz jobb egy felújított laptop?

Természetesen utánozhatatlan egy vadiúj dolognak az illata, amikor először kibontjuk. Ezt nem lehet helyettesíteni azzal, hogy egy használt felújított laptopot becsomagolnak. Az viszont hatalmas kompenzáció, hogy az eredeti ár töredékéért egy tesztelt, és ha szükséges, akkor javított készüléket kapunk. Ahogy az is, hogy akár extra memóriával és villámgyors SSD-vel is beszerezhetjük.

Pénztárcabarát és fenntartható

Ahogy írtuk is, az eredeti ár töredékét kell csak kifizetnünk egy használt felújított csúcskategóriás üzleti laptop esetén.

De nem csak a pénztárcánknak kedvezünk azáltal, hogy már egyszer használatba vett informatikai eszközt vásárolunk! Az újrafelhasználással ugyanis a fenntarthatóságot támogatjuk. Ezzel a döntésünkkel meghosszabbítjuk egy régi darab élettartamát.

A fentiekből jól látható, hogy egy felújított használt laptop is lehet csúcskategóriás. Ráadásul pénztárcabarát is, és még a fenntarthatóságot is támogatjuk vele. Így hát mindenképp érdemes elgondolkodni rajta.