h i r d e t é s

Egyre többen kerülnek kórházba Coviddal

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Egyre többen kerülnek kórházba Coviddal

2022. augusztus 16. - 08:34

Ennél több, most 1600-at közelítő beteget április óta nem kezeltek koronavírussal. Az aktív fertőzöttek száma pedig 42 ezer fölé ment, utoljára májusban volt ilyen magas ez a szám.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Az elmúlt héten összesen 21 840 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 987 321 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma - derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ elmúlt hét napi összesített adataiból.

Az elmúlt héten elhunyt 96 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 46 886 főre emelkedett. Eddig 1 898 374-en gyógyultak ki a betegségből, az aktív fertőzöttek száma pedig 42 061 főre nőtt.

Jelenleg 1593 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 19-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban pedig 2115-en vannak. (Koronavírus sajtóközpont)

Az összes magyarország koronavírusos adat összefoglalóan:

  • fertőzöttek szám: ez mutatja az összes magyarországi koronavírusban megbetegedett számát.
  • elhunytak száma: a koronavírusban meghaltak száma
  • gyógyultak száma: adott napig hány ember gyógyult fel a koronavírus fertőzésből.
  • aktív esetek: a fertőzöttek számából levonva az elhunytak és a gyógyultak száma. Ezek az aktív esetek, amelyekkel az egészségügynek foglalkoznia kell.
  • új esetek száma: adott napon bejelentett új koronavírus fertőzöttek száma

Hány ember van lélegeztetőgépen és hányan vannak az aktív esetek közül kórházban és hányan házi karanténban (a házi karantén az aktív eset mínusz kórházban ápoltakból jön ki). Itt az adatszolgáltatás esetleges, így lehetnek hiányzó adatok.