h i r d e t é s

Éjszakánént több ezer liter üzemanyagot loptak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Éjszakánént több ezer liter üzemanyagot loptak

2023. május 12. - 09:32

Az üzemanyagot részben járműveikbe, részben kannába tankolták, ketten - 25 műszak alatt - több mint nyolcezer liter benzint és dízel üzemanyagot loptak így el, csaknem 3,2 millió forinttal károsítva meg a kút üzemeltetőjét.

Mint kiderült, kétnaponta, többnyire az éjszakai műszakbeosztás alatt, "a zavartalan elkövetést figyeléssel biztosítva", felváltva csapolták az önkiszolgáló töltőpisztollyal ellátott kútoszlopot, kihasználva azon időszakokat, amikor a benzinkút kútoszlopa és az ahhoz kapcsolódó online kassza kommunikációja megszakadt.

A vádlottak több mint kilencezer liter üzemanyagot "csapoltak" le méretlenül egy kiskunhalasi töltőállomáson, kihasználva az egyik kútoszlop és az online kassza közötti kommunikáció rendszeres megszakadását

— tudatta a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség a férfiakat üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett lopás bűntettével vádolta — közölte Négyessyné Bodó Marianna főügyészségi csoportvezető ügyész.

A Kiskunhalasi Járásbíróság a vádlottak bűnösségét a váddal egyezően megállapította. A nagy értékű üzemanyaglopást elkövető benzinkutast és ismerősét 1 év 2 hónap - végrehajtásában 2 évre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélte. A másik benzinkutassal szemben 150 ezer forint pénzbüntetést szabtak ki, és mindhármójukat kötelezték a sértettnek okozott kár megtérítésére. (napi.hu)