h i r d e t é s

Elballagtak a Karanténiskola felnőtt gyerekei

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Elballagtak a Karanténiskola felnőtt gyerekei

2020. május 06. - 12:01

Szintet lépett a humoros tanárnéni: interaktív online ballagást szervezett.

A humor közösséget formált - mára bizonyította a néhány hete elindult és mára tízezres látogatottságú Karanténsuli, amelyet Várkonyi Judit író és kommunikációs szakember hozott létre. Vicces oktatási videók és a közös sziporkázás immár aktív résztvevőkké tette az oldal látogatóit, a hétvégén például közösen elballagtak.

A Youtube-on és Facebook-on rendszeresen megjelenő "online oktatóvideók"  indították el a lavinát, amely napok alatt sodort össze tízezer embert. Az írónő saját barátai szórakoztatására kezdett blőd tartalmú anyagokat gyártani, az egyik azonban annyira megtévesztőre sikerült, hogy végigsöpört az interneten. A több ezres érdeklődés miatt Judit hivatalos platformot készített, amelyhez két nap alatt nyolcezren, mára több mint tízezren csatlakoztak.

Nem közönséget vagy rajongókat, hanem partnereket látok az oldal látogatóiban. Jó humorú, aktívan viccelő embereket

- fogalmaz Várkonyi Judit. –

És az a fantasztikus, hogy nem kell mindig főszereplőnek lennem. Ezt észleltem, és mivel mindenre kaphatók, május elején adta magát a ballagás. Megcsinálták a műsort.

Május első szombatján egész napos online műsorfolyamot sugárzott a Karanténiskola. Az oldal kedvelői készültek versekkel, énekes produkciókkal és szöveges videókkal.

Az egészben az a csodálatos, hogy emberek időt, energiát szánnak erre a közös őrültködésre, amelyben mindenki ugyanazt játssza: ők a diákok és én vagyok a tanár. Felnőtt szerepjáték, ilyen még nem volt talán

 - mondja Judit.

A tanárnő lassan átalakítja a „tanmenetet”. Szeretné kis pódiumra átvinni ezt a játékot, ahol "tanárként" feleltethet majd egy-egy színészt, muzsikust, és az „osztály” ott ülne velük együtt.

Nem volt célom ekkora plénum előtt ilyen módon szerepelni. A közönségnek én írni szeretek. De ha már színpad, akkor maradnék az eredeti szerepemnél: hogy a művésznek dobjam fel a labdát

 – mondja Várkonyi Judit, aki civilben a Játékszín sajtófőnöke és író. Korábbi könyveinek sikere után jön a hetedik, amelynek témája „erotika művészek szemével” még idén megjelenik.