h i r d e t é s

Elhunyt Jerry Springer

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Elhunyt Jerry Springer

2023. április 27. - 17:01

A balhékkal tarkított délutáni beszélgetős tévéműsorok koronázatlan királya 79 éves volt.

Jerry Springer - Forrás: CNN

Meghalt Jerry Springer műsorvezető, aki a magáról elnevezett, hírhedt, de rendkívül népszerű talk show-t vezette – adta hírül a Variety. Az NBC tévécsatorna leányvállalata, a WLWT szerint Springer csütörtökön hunyt el, chicagói otthonában.

A Jerry Springer Show 1991-ben kezdte meg több évtizedes sorozatát, és 1998-ban, népszerűsége csúcsán, nézettségben megverte még az Oprah Winfrey Show-t is, 12 milliós nézettségével.

Springer 1944-ben született Londonban, menekült német zsidók gyerekeként, majd öt éves volt, amikor a család az USA-ba költözött. Politológus diplomája megszerzése után jogi diplomát is szerzett, közben pedig részt vett a vietnámi háború elleni tiltakozásokban és Robert F. Kennedy elnökválasztási kampányában.

Miután Kennedyt megölték, Springer Cincinattiben kezdett el dolgozni egy ügyvédi irodában, majd 1971-ben önkormányzati képviselő lett. Három évvel később lemondott, miután bevallotta, hogy felfogadott egy prostituáltat, ám 1975-ben újra megválasztották. Két évvel később olyan sok szavazatot kapott, hogy a helyi jogszabályok szerint Springert nevezték ki Cincinatti polgármesterének.

Eközben rendszeresen kommentált közéleti eseményeket a helyi médiában, majd teljes állású tévés lett a WLWT-nél. A politikai újságírástól a 90-es évek elején mozdult el a talk show-k világa felé, amikor 1991-ben elindította botrányokkal tarkított saját műsorát, amely aztán 2018 júliusáig maradt adásban. (24.hu)