h i r d e t é s

Ellenzéki politikusok utaztak el Kijevbe

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Ellenzéki politikusok utaztak el Kijevbe

2022. november 13. - 15:00

Indoklásuk szerint megteszik, ami erkölcsileg helyes.

Forrás: Gelencsér Ferenc Facebook oldala

A Momentum több politikusa, köztük Gelencsér Ferenc pártelnök, parlamenti frakcióvezető is elutazott Kijevbe. Szerinte morálisan elfogadhatatlan, hogy Magyarország eddig még nem tette meg ezt a gesztust.

Kijevbe utaznak a Momentum politikusai. Gelencsér Ferenc, a párt elnöke és parlamenti frakcióvezetője, Tompos Márton, valamint, Bedő Dávid frakcióvezető-helyettesek első magyar delegációként az orosz agresszió alatt álló Ukrajnába látogatnak – olvasható Gelencsér Ferenc közösségi oldalán.

A Momentum elnöke szerint „morálisan elfogadhatatlan, hogy Magyarország az egyetlen, amely még nem tette meg azt a gesztust, hogy az ukránok melletti kiállás szimbólumaként parlamenti delegációt küldjön a szomszédos országba”.

Hogy erre az ellenséges magyar álláspontra mivel kényszeríti a kormányt az orosz vezetés, nem tudjuk. Minket azonban, a szabad generáció tagjait, senki sem zsarolhat és irányíthat külföldről. Ezért megtesszük, ami erkölcsileg helyes, és ami nemzetünk határon inneni és túli közösségének érdekében áll az Európai Unió és a NATO tagjaként

– fogalmazott bejegyzésében az ellenzéki párt elnöke. (Index)