h i r d e t é s

Emberre is veszélyes állatot fogtak el Pest megyében

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Emberre is veszélyes állatot fogtak el Pest megyében

2014. április 25. - 12:13
0 komment

A biatorbányi viadukt alatti patakból húzták ki csütörtök kora délután azt az emberre is veszélyes aligátorteknőst, amelyet április eleje óta kerestek - tájékoztatta a Fehérkereszt Állatvédő Liga kurátora az MTI-t.

 

Szilágyi István közlése szerint nem sokkal dél után egy gyermekével a környéken sétáló apa vette észre a patakban megbújó állatot, s azonnal jelentette a megadott telefonszámon. 

A kurátor elmondta: Both Zoltán veszélyesállat-befogóval haladéktalanul a helyszínre utaztak, majd a meglehetősen szennyezett vízben közös erővel befogták a 8-10 kilós állatot, melyről egyelőre nem derült ki, hogy milyen nemű. Az agresszív teknős ráharapott Both Zoltán lábára, így ő most orvosi ellátására szorul, de mindketten szereztek a "küzdelem" során kisebb sérüléseket. Az aligátorteknőst átmenetileg a veresegyházi medvefarmon helyezik majd el - tette hozzá Szilágyi István. 

Tavaly nyáron szintén Biatorbágyon, a pataknak egy távolabbi részén bukkant fel egy másik nagytestű aligátorteknős. A jól fejlett példányt többszöri kísérlet és szinte mindennapos etetés után végül ősszel sikerült befogni, ezekben a napokban ébredezik téli pihenőjéből.

Valószínűleg mindkét állatot egyszerre dobta ki a gazdája, mert megunhatta a nagyra nőtt egykori kedvencekkel való törődést - mondta a szakember.

 

MTI