h i r d e t é s

Esős lesz a vasárnap

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Esős lesz a vasárnap

2023. május 14. - 05:14

Ismét többfelé lesz eső, zápor, néhol zivatar is, nem a napsütés lesz jellemző.

Egy újabb mediterrán ciklon érkezik. Délen és Dunántúlon már esős lesz a reggel, napközben pedig az ország többi részére is megérkezik a csapadék. Legtovább északkeleten tarthat ki a napos, száraz idő. Délután délnyugaton pedig zivatarok is lehetnek. Többfelé élénk, erős lesz a keleti-délkeleti szél.
Hajnalban 5-12, napközben 12-23 fokot mérhetünk. A legkeletibb tájakon mérhetünk 20 fok körüli értékeket.

Melegrekord: 34 fok Kaposvár, 1945

Hidegrekord:
-2,1 fok Gödöllő, 1940

Hétfőn többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar is kialakulhat, de nyugaton, északnyugaton hosszabb napos időszakok is lehetnek. A délnyugatira forduló szelet keleten, délkeleten kísérhetik élénk, erős lökések. Hajnalban 7-14, délután 16-23 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Folytatódik a szervezetünket megterhelő időjárás.
Kettősfronti hatás várható, emiatt fejfájás, migrén, keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet leggyakrabban a frontérzékenyeknél.
Emellett alvászavarok, dekoncentráltság is kialakulhat sokaknál.
A szelesebb tájakon fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.
A nyirkos, hűvös időben felerősödhetnek az ízületi bántalmak, alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, ajánlott tehát kicsit rétegesebben öltözködni.
A naposabb északkeleti tájakon átmenetileg erős lehet az UV-sugárzás, ezért ebben az időszakban a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.
Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.