h i r d e t é s

Évértékelő

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Évértékelő

2023. február 12. - 16:53

Eddig Orbán évértékelői akasztottak ki mindenkit a túlfélen. (Az idei se volt különb.) Most azonban „ellenzéki legyen a talpán, aki az ellenzéki vezetők évértékelői hallatán nem kap az útlevele után!” -írta valaki.

Igaza van! Az ellenzék, most már a komplett ellenzék, a kezdetben kigolyózott DK-val és az újra színre lépő Donáth Annával is kiegészülve, 2021 ősze, az előválasztás első fordulóját követő puccs óta mindmáig egyre gyorsuló iramú ámokot fut.

Orbán helyett egymást marva, elvtelen összeesküvésecskékkel tikkasztva egymást, nyíltan marakodva a Fidesz által a kondér alján hagyott maradékért, magasról leszarva (vagy fel nem mérve) azt, hogy mi lesz a következő választásokon, nem véve észre, hogy az utolsó vacsorát üli, hogy kollektív öngyilkosságot követ el a bálnák módján.

Szemmel láthatóan mindenkit csak a saját széke megtartása érdekel.

Az évértékelőkön szinte szó sem esett Orbánról, a gazdasági, morális, szellemi mélypontra süllyedt országról, ahová ez a tróger juttatott minket.

Kizárólag egymásra dobálták a szennyes vízből még szennyesebb kézzel előkotort sarat.

Sajnálatos, hogy ebbe a minősíthetetlen játékba azokon kívül, akiken nem csodálkozunk: Ungáron, Gelencséren, Márki-Zayon és a többi díszes pártvezetőn kívül beszállt Donáth Anna is, akinek vértelen gyurcsányozása alig leplezi azt az úgy látszik legfőbb célját (szomorú szívvel mondom), hogy megcsípjen újabb öt évre magának egy képviselői helyet Strasbourgban.

Vagy tisztességtelenebb, vagy ostobább, mint gondoltam! Mert nem veszi észre, hogy ezzel a kéretlen szereplésével fölült ő is a szakadék felé rohanó szerelvényre.

Én mindenesetre őt is leírtam!

Dobrev az egyetlen, aki kimaradt ebből az átlátszó, undorító műsorból.
De, ez rajta se fog segíteni!
A DK új/megerősített elnökségében alig van olyasvalaki, aki ne tartozna az egyébként tehetségtelen (részben képzetlen) megélhetési „politikusok” sorába, mint Gy. Németh Erzsébet, Kálmán Olga, Németh Angéla.
Még Vágó István is elhúzott, ez már neki is sok volt. Pedig ő elég alacsonyra szokta helyezni a lécet.

Olyan szánalmas ez az egész bakafántoskodó, a homokozóban önmagát halálosan komolyan vevő, az ellenzéki szerepből paródiát fabrikáló, de a függetlenek sikerét (Jászberény) magának vindikáló, a civileket (Magyar György és szakértő társai) maguk közül kiebrudaló, elmaró, néhány tucat (LMP), vagy néhány száz (MSZP, Momentum, Jobbik) szavazót maga mögött tudható társaság, hogy az embernek nevetnie kéne, ha nem döglenénk bele.

Sajnálatos módon, amilyen ennek az országnak a kormánya, olyan e kormány ellenzéke is! Csak ügyetlenebb, amatőrebb!

De, meglesz az eredménye!
Először az EP-ből és az önkormányzatokból fognak kizúgni, végül Orbán 2026-ban négyötöddel fog nyerni.

Akkor – a feltehetően oda közülük egyedül bejutó DK-t leszámítva már kívül a Parlamenten – megint lesz kit, persze mindig valaki mást bűnbakká tenni!

Csakhogy ez már senkit nem fog érdekelni!