h i r d e t é s

Feljelentést tesz az MSZP a Honvédkórházban meghalt beteg miatt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Feljelentést tesz az MSZP a Honvédkórházban meghalt beteg miatt

2019. január 18. - 16:40

A beteget tavaly ősszel utaztatták ide-oda két kórház között, feltehetően szakemberhiány miatt halt meg. Az MSZP feljelentést tett ismeretlen tettes ellen.

Honvédkórház - Forrás: nepszava.hu

Az MSZP feljelentést tett egy tavaly ősszel a Honvédkórházban elhunyt beteg ügyében - közölte a párt frakcióvezető-helyettese. A beteget háromszor szállítottak oda-vissza a két telephely között, mire kiderült, hogy mi a baja, de eddigre már nem lehetett rajta segíteni. Kiderült, orvoshiány miatt halhatott meg.

Bangóné Borbély Ildikó azt mondta, tavaly nyáron derült ki, milyen válságos helyzetben van a Honvédkórház: a sürgősségi osztályon kifizetetlen túlórákról, orvos-, nővér- és eszközhiányról, vezetői felmondásokról szóltak a hírek.

Bangóné Borbély Ildikó elmondta, feljelentést tettek ismeretlen tettes ellen, hogy kiderüljön, a betegnek miért kellett meghalnia, hogy kivizsgálják, ki a felelős a haláláért.

Hozzátette, a Fideszt nem érdekli, hogy egy felmérés szerint a 75 év alatti betegek 41 százaléka azért hal meg, mert nem kap megfelelő ellátást. Szerinte az sem érdekli Orbánékat, hogy Magyarország messze magasan vezet az EU-ban a krónikus betegségek miatti halálozásokban. (hvg.hu)