h i r d e t é s

Fürjes Balázs szerint új polgármestert kell választani az I. kerületben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Fürjes Balázs szerint új polgármestert kell választani az I. kerületben

2022. szeptember 13. - 06:06

Szerinte az időközi önkormányzati képviselő-választás eredményének önmagán túlmutató jelentősége van.

Fürjes Balázs - Forrás: Fürjes Balázs Facebook oldala

Fazekas Csilla, a Fidesz-KDNP jelöltje a szavazatok több mint ötven százalékát szerezve megnyerte az időközi önkormányzati képviselői választást a budavári körzetben vasárnap. Ezzel az eredménnyel az ellenzéki pártok elveszíthetik többségüket a képviselő-testületben azok után, hogy két jobbikos a közelmúltban elhagyta az ellenzéki összefogást, így vasárnap technikailag megszűnt a baloldali többség a testületben.

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára szerint az eredmény Karácsony Gergely és párttársa, V. Naszályi Márta súlyos veresége.

"A polgármester asszonynak (...) bizalmi szavazást kell kérnie a választóktól, utat kell engednie a budaváriak demokratikus akaratnyilvánításának. Új polgármester-választást kell tartani Budavárban, meg kell adni a lehetőséget az I. kerület lakosainak, hogy eldönthessék: V. Naszályi Mártával folytatják, vagy új polgármesterre bízzák képviseletüket!" - írja Facebook-posztjában Fürjes Balázs.

(Infostart)