h i r d e t é s

Gázrobbanás történt Katowicében

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Gázrobbanás történt Katowicében

2023. január 27. - 16:39

A balesetnek egy halálos áldozata is van. 

Forrás: Fakt.pl

Robbanás történt Lengyelországban, a sziléziai Katowice egyik evangélikus parókiáján. Eddigi információk szerint két ember meghalt, többen pedig megsérültek.

Az eddigi értesülések szerint az áldozatok mindketten nők voltak. Négyen megsérültek a robbanásban, egy másik embert még keresnek a hatóságok – adta hírül az MTI.

Jaroslaw Wieczorek sziléziai vajda közlése szerint a robbanás reggel történt a város Szopienice nevű negyedében, emiatt a háromemeletes paplak nagyrészt romba dőlt.

A házban az elsődleges információk szerint kilencen voltak, heten kimenekültek, viszont közülük négyen megsérültek. Három ember állapota stabil, egy férfit égési sérülésekkel kórházban kezelnek.

A lengyelországi evangélikus egyház későbbi közleménye szerint a sérültek az egyik lelkész családtagjai. A kimenekítettek között a parókián lakó ukrán családok voltak, ők nem szenvedtek sérüléseket.

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök közölte: a balesettel a kormány válságkezelő csoportja is foglalkozik, a károsultaknak pedig segítséget nyújtanak. (MTI)/Index