h i r d e t é s

George Lucas elárulta, hogy milyen sorrendben szabad megnézni a Star Wars filmeket

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

George Lucas elárulta, hogy milyen sorrendben szabad megnézni a Star Wars filmeket

2022. december 08. - 09:45

A Star Wars univerzum szülőatyja már csak tudja, hogy mi a helyes sorrend, amivel mi is teljesen egyetértünk.

George Lucas - Forrás: That Hashtag Show

Még 2015-ben történt, mindössze néhány nappal a Star Wars: Az ébredő Erő bemutatóját követően, hogy a Vulture megkérdezett jó néhány hírességet arról, hogy szerintük milyen sorrendben érdemes nézni a Csillagok háborúja-filmeket. Az egyik új főszereplőt, Finnt megformáló John Boyega akkor úgy nyilatkozott, hogy szerinte teljesen mindegy, akár összevissza is nézhetjük a részeket, ha közben jól érezzük magunkat.

Ennél jóval többen (köztük Dennis Quaid, Aaron Paul és Mark Ruffalo) vélték úgy, hogy a filmeket megjelenésük sorrendjében kellene megnéznie annak is, akinek eddig kimaradtak, mert így épp olyan élményben lenne része, mint azoknak, akik mindegyik részt akkor tekintették meg, amikor a mozik újdonságként vetítették.

Egészen mást gondolt viszont George Lucas, aki szerint csakis a Star Wars idővonala, vagyis a filmbéli események kronológiai sorrendje számít.

Kezdj eggyel. Ez a helyes módja: 1, 2, 3, 4, 5, 6. Így kell ezt csinálni. Csak azért mert sokáig tartott leforgatni, nem jelenti azt, hogy ne kellene sorban haladnod.

Ugyanezen az állásponton volt egyébként az előzménytrilógiában Mace Windu mestert alakító, de igazából R2D2 eljátszására is tökéletesen alkalmas Samuel L. Jackson,

valamint Daisy Ridley is, aki Boyegához hasonlóan Az ébredő Erőben mutatkozott be Rey szerepében. (gamestar.hu)