h i r d e t é s

Három új Star Wars-film és számos sorozat érkezik

Olvasási idő
4perc
Eddig olvastam
a- a+

Három új Star Wars-film és számos sorozat érkezik

2023. április 17. - 07:36

A Star Wars univerzum tovább bővül

Forrás: wikipedia

Bár pontos premierdátumokat a legtöbb esetben még nem lehet tudni, az biztos, hogy bizakodva tekinthetnek a közeli jövőbe a Csillagok háborúja rajongói. A néhány napja Londonban megrendezett Star Wars Celebration elnevezésű nagyszabású rendezvényen megtudhattunk új információkat a már futó, illetve korábban bejelentett sorozatokról, és emellett fellebbentették a fátylat három teljesen új filmről is, amelyek közül az egyikben újra láthatjuk a Daisy Ridley által alakított Rey karakterét, aki a Jedi-rend újjászervezésén fáradozik majd.

Április 7-ével kezdődően egy négynapos monstre rendezvénnyel ünnepelték a Csillagok háborúja-filmek és -sorozatok világát Londonban. A Star Wars Celebration elnevezésű eseményen számos kulisszatitkot és érdekességet is megosztottak a készítők a messzi, messzi galaxisban játszódó történetekről, amiket a közeljövőben láthatunk a mozikban vagy tévéképernyőkön.

A jelenleg futó sorozatok közül az Andorról elhangzott, hogy a második évad forgatása már gőzerővel zajlik Angliában, a széria ezzel véget is ér, és a tervek szerint jövő augusztusban látható lesz a Disney+ csatornán.

Az új sorozatok közül igencsak érdekesnek ígérkezik a The Acolyte, melynek története nagyjából száz évvel a Baljós árnyakkal kezdődő előzménytrilógia előtt játszódik, a Köztársaság fénykorának nevezett időszakban, amikor a Jedik még erejük teljében voltak, a sithek pedig rejtőzködve folytatták sötét üzelmeiket.

Leslye Headland amerikai film- és televíziós rendező, producer, forgatókönyvíró korábban a Vanity Fairnek elárulta, munkájához nem annyira a korábbi Star Wars-filmeket ihlető westernekhez és szamurájtörténetekhez nyúlt vissza, inkább a kínai harcművészeti filmekből merített inspirációt.

A sorozat egyik főszerepében Lee Jung-jae-t láthatjuk, a Squid Game-ből is ismerős színész egy Jedi mestert alakít, de rajta kívül szintén jediként tűnik fel a Mátrix-filmek Trinityje, Carrie-Anne Moss, és megismerhetünk egy vuki fajú Jedi mestert is, őt az a Joonas Suotamo formálja meg, aki Chewbacca szőrös jelmezébe bújt a legutóbbi filmtrilógiában. A sorozat várhatóan 2024-ben kerül fel a Disney+ kínálatába.

A tervek szerint még az idén láthatjuk a Skeleton Crew című szériát, amely ugyanabban az időszakban játszódik, mint A mandalóri, és egy csapat elveszett gyerek kalandjait meséli el, akiket a Jude Law által alakított Jedi mester próbál terelgetni a viszontagságok közepette. Producerként működik közre a munkálatokban A mandalórit és a Boba Fett könyvét is jegyző Jon Favreau, illetve a valóságos Star Wars-veteránnak számító Dave Filoni.

Szintén még ebben az évben, közelebbről augusztusban érkezik a Disney+-ra a Dave Filoni szerelemprojektjének tekinthető Ahsoka-sorozat. A Filoni által George Lucasszal közösen megalkotott Ahsoka Tano először a 2008-as Star Wars: A klónok háborúja című animációs filmben szerepelt, később fontos szerepet kapott az azonos című animációs sorozatban és a Star Wars: Lázadók szériában is.

Ahsoka egy a togruta fajba tartozó fiatal Jedi, Anakin Skywalker tanítványa, karaktere az évek során hatalmas közönségkedvenccé vált, így várható volt, hogy előbb-utóbb sor kerül majd az élőszereplős debütálására is. Ez végül A mandalóri sorozatban történt meg, itt Rosario Dawson alakításában láthattuk, szintén az ő megformálásában tűnt fel a Boba Fett könyvében is.

Most pedig egy teljesen külön sorozatot kap a változatlanul Dawson által játszott karakter, a nyolcrészes szériában a Lázadókból már megismert Sabine Wrent Natasha Liu Bordizzo, Hera Syndullát pedig Mary Elizabeth Winstead alakítja. Anakin Skywalker szerepében visszatér Hayden Christensen, míg a gonosz Thrawn főadmirális bőrébe Lars Mikkelsen bújik.

Új filmek a láthatáron, Rey is visszatér

A sorozatok mellett az igazi meglepetést három teljesen új, de már készülő film bejelentése okozta.

Bármennyire is vegyes volt a legutóbbi trilógia fogadtatása, újra láthatjuk Daisy Ridley-t Rey szerepében. Az egyelőre még cím nélküli történet 15 évvel a Skywalker kora után veszi fel a fonalat és Reyre fókuszál, aki a Jedi-rend újjáépítésén fáradozik. A munkálatokat rendezőként Sharmeen Obaid-Chinoy irányítja, akinek a neve a Ms. Marvel-sorozat kapcsán lehet ismerős, a forgatókönyvírói feladatokat a Birmingham bandáját jegyző Steven Knight látja el.

A korábban már említett Dave Filoninak a jelek szerint egy mozifilm elkészítésére is marad energiája, az ő filmje az Új köztársaság időszakába megy vissza, tehát a Jedi visszatér és az Ébredő erő cselekménye közötti korszakot mutatja be, és lezárja a Mandalóri, a Boba Fett könyve, az Ahsokában és más Disney+-sorozatok összefonódó történeteit.

Nagy fába vágta a fejszéjét a Farkas, a Logan és az új Indiana Jones-film rendezője, James Mangold is, aki egy monumentálisnak ígérkező eposzban kalauzol vissza bennünket 25 000 évvel a negyedik epizód, az Egy új remény története előtti időkbe. A tervek szerint az alkotásból megismerhetjük az egész univerzumot misztikus szövetként átható Erő kialakulását, illetve hogy azt az első Jedi milyen módon tanulta meg használni. Mangold a Varietynek nyilatkozva olyan történelmi-bibliai klasszikusokat emlegetett ihletforrásként, mint a Ben Hur vagy a Tízparancsolat. (hirado.hu)