h i r d e t é s

Háziorvosok hoztak létre új szervezetet

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Háziorvosok hoztak létre új szervezetet

2016. november 11. - 07:17
0 komment

Megalakult a Haosz, vagyis a Háziorvosok Online Szervezete, amely a honlapon olvasható bemutatkozás szerint a Magyarországon dolgozó, aktív háziorvosok nem gazdasági érdekű, zárt, politikamentes szakmai közössége - írja a Magyar Hírlap.

Forrás: haosz.hu

Céljuk egy olyan online, konstruktív, problémamegoldó és véleményformáló felület létrehozása, amely szerepet játszhat egy „működő és minőségi háziorvoslás” kialakításában. Azt is írják, hogy a közösség tagja kizárólag magyarországi praxissal rendelkező, aktív háziorvos lehet. Kötelező tagdíj nincs, a szervezet támogatására önkéntes anyagi hozzájárulást lehet eljuttatni.

Működésüket négy lépésben határozták meg, ennek első eleme a „probléma megfogalmazása”, amely az oldalon bárki számára elérhető, de csak a regisztrált tagok véleményezhetik. A hozzászólások alapján kialakítanak egy megoldási javaslatot, amelyet szintén már csak a Haosz tagjai olvashatnak és módosíthatnak. A véglegesítésről szavazással döntenek, amiből később közös állásfoglalás lehet. A végső megoldási javaslatot eljuttatják a döntéshozóknak, illetve publikálják. A honlapon jelenleg feltüntetett problémafelvetések között szerepel az egyelőre elhalasztott törzskarton-rendszer bevezetésének kérdése, a praxisok minimum-infrastruktúra felszereltségének hiánya, illetve az iparűzési adó fizetésének kötelezettsége, amivel összefüggésben az idén jogszabályváltozás történt, de az álláspontjuk szerint áttörést nem hozott.

Szerző: Jobbágyi Zsófia / magyarhirlap.hu