h i r d e t é s

Hétfőtől újabb egyetemen kötelező a maszkviselés

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Hétfőtől újabb egyetemen kötelező a maszkviselés

2021. szeptember 12. - 19:39

A Pécsi Tudományegyetem közleménye szerint hétfőtől az intézmény bizonyos területein kötelező lesz az orvosi maszk viselése az aktuális járványügyi adatok és a tanévkezdés tapasztalatai miatt.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

“A járványügyi védekezés legfontosabb eleme a védőoltás felvétele és a PTE Operatív Stábja jelenlegi ismeretei szerint a Pécsi Tudományegyetem polgárainak jelentős része rendelkezik a szükséges védettséggel” – olvasható a PTE közleményében a Portfolio beszámolója szerint.

“Ugyanakkor tekintettel a koronavírus a hazánkban is megjelent delta-variánsának sokszoros fertőzőképességére, a járványügyi adatok mérsékelt emelkedésére, illetve a tanévkezdés tapasztalataira, a PTE Operatív Stábja a biztonságos jelenléti oktatás és biztonságos munkahelyi környezet megteremtésének érdekében a maszkhasználat szabályait 2021. szeptember 13. napjától visszavonásig új szabályokat határoz meg” – tette hozzá a PTE.

Így tehát az intézmény területén a Klinikai Központban, a zárt térben tartott, jelenléti foglalkozások során, a személyes ügyintézés során kötelező az orrot és a szájat eltakaró orvosi maszk, valamint a zárt térben tartott értekezleteken, üléseken, ha nem biztosítható a biztonságos távolságtartás és/vagy a megfelelő szellőztetés. 

Nem kötelező, de erősen ajánlott az orvosi maszk viselete a közösségi terekben, a folyosókon, a kollégiumban, az irodákban és a zárt térben tartott rendezvényeken.

“Orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot bárki jogosult használni, és a maszkhasználat senki számára sem tiltható meg. Jelen határozat nem vonatkozik az Egyetem fenntartásában álló köznevelési intézményekre, ahol az EMMI ágazati iránymutatásainak megfelelően rendezett a kérdés” – hangsúlyozta a PTE közleménye. (liner.hu)