h i r d e t é s

Hogyan ápoljuk az érzékeny bababőrt?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Hogyan ápoljuk az érzékeny bababőrt?

2023. október 26. - 08:51

Természetes, hogy szülőként a legjobbat akarjuk gyermekünknek, és már a kezdetekkor felmerül a kérdés, hogy vajon mely fürdőszerek és samponok biztonságosak a kicsi számára. Jól tudjuk, hogy a csecsemők bőre jóval érzékenyebb, így nem véletlen, hogy speciális gondoskodást igényel.

Forrás: biola.hu

Milyen az ideális babakozmetikum?

Az első és egyben legfontosabb szempont, hogy természetes összetevőket tartalmazzanak, szerencsére nem olyan nehéz beszereznünk az efféle termékeket, elég csak ellátogatni a BIOLA Webshop baba-mama kategóriájába. Itt bőséges a paletta natúr- és biokozmetikumok terén, babafürdetők, samponok, testápolók, egy szóval minden, amire a kicsinek szüksége lehet.

Ne feledjük azonban, hogy a babák sem egyformák, vagyis előfordulhat, hogy egyik készítmény beválik, míg egy másik kevésbé, ahogyan nálunk felnőtteknél is hasonlóképpen működik. Azzal viszont a lehető legjobbat tehetjük, ha kizárólag a természetes fürdetőkre, samponokra szavazunk, és kizárjuk a kockázatosabb összetevőket. Célszerű az allergént tartalmazó parfümös, SLS és paraffin olajos termékeket kerülni!

Amire szintén ügyelnünk kell, hogy se a fürdető, se a sampon ne kerüljön a baba szemébe, mivel ő jóval érzékenyebb ezekre. Azonban, ha nem bíznánk a véletlenre, válasszuk a BIOLA termékeit, amelyek nem okoznak csípő érzést, akkor sem, ha véletlenül egy cseppnyi belekerül a kicsi szemébe. Az önfeledt fürdőzés élménye mindannyiunknak jár, hát még a babáknak!

Hogyan válasszunk kozmetikumot a legkisebbnek?

Annak érdekében, hogy elkerüljük a bőrirritációt, mindenképpen szánjunk időt az összetevők ellenőrzésére. Alaposan nézzük át, lehetőleg tételesen. Törekedjünk a “szulfátmentes” fürdetők, samponok választására, amelyek gyengéden, mégis hatékonyan tisztítják és ápolják a bababőrt.

Keressük a bőrnyugtató hatóanyagokat, például kamilla, bíbor kasvirág, körömvirág. A biztonságos babakozmetikumokból bőséges paletta áll rendelkezésünkre, de a döntés a miénk. Nekünk kell a kicsi helyett is a legmegfelelőbbet kiválasztani, később pedig átadni a tudatos bőrápolással kapcsolatos tudnivalókat.

A bőrgyógyászatilag tesztelt készítmények biztonságosabbak, éppen ezért ez is szempont, amikor a család legkisebb tagjának keressük a kötelező bőrápoló készítményeket, lehetőleg dermatológiailag teszteltek mellett tegyük le voksunkat.

Figyeljünk a gyermek jelzéseire!

A baba reakciói nagyon sokat elárulnak, ebben az időszakban nem is hagyatkozhatunk másra, hiszen a testbeszéde az, ami valamelyest jelzésértékű lehet számunkra. Ne aggódjunk akkor sem, ha esetleg bizonytalanság gyötör, ez esetben bátran kérjünk tanácsot a gyermekorvostól vagy a bőrgyógyásztól.

Gondoskodjunk gyermekünk bőréről natúr babaápolókkal, melyek mentesek a kockázatos összetevőktől. Gyógynövény komponenseik révén ápolják, nyugtatják az érzékeny bőrt.