h i r d e t é s

Hogyan élhető túl egy párizsihoz hasonló terrortámadás - VIDEÓ

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Hogyan élhető túl egy párizsihoz hasonló terrortámadás - VIDEÓ

2015. november 18. - 09:40
0 komment

Az a szörnyűség, ami a Bataclan klubban és a többi helyszínen történt, bármikor újra megismétlődhet. Bár ezeket a kegyetlen, kivégzésszerű vérengzéseket általában pont ott követik el, ahol az emberek a legkevésbé sem számítanak rá, nem árt tisztában lenni a túlélés alapvető szabályaival.

Forrás: 24.hu

Rettenetes világban élünk. Gyilkolni nem feltétlenül csak az Iszlám Állam hóhérai akarnak: ha az amerikai egyetemi lövöldözésekre, a norvég Anders Breivik által elkövetett tömeggyilkosságra, vagy a 2009-es pécsi ámokfutásra gondolunk, könnyű belátni, hogy a potenciális elkövetők köre igencsak tág. A fegyveresek lehetnek valamely terrorszervezet tagjai, de lehetnek magányos pszichopaták is, rémtetteikre teljességgel felkészülni lehetetlen. Sajnos végzetes lehet, ha valaki rosszkor van rossz helyen. Az esélyek azonban javíthatók - írja a 24.hu.

A fenti oktatóvideó az Egyesült Államokban készült, Houston városában, egy államilag finanszírozott biztonsági program részeként. A téma szakértője szerint alapvetően három választásunk van, ha egy random fegyveres támadó közelébe kerülünk: elfutunk, elrejtőzünk, vagy ha az előző kettő nem megy, harcolunk.

A közelmúltban mindegyikre láthattunk példát: a Bataclan-beli mészárlást túlélő egyik magyar fiú barátnőjével együtt kúszva érte el a back stage-kijáratot és menekült ki az épületből, mások halottnak tettették magukat, korábban pedig egy vonaton lövöldöző terroristát szabadságos katonák gyűrtek le és tettek ártalmatlanná.

Bár biztonsági szakértők még néhány ponttal ki szokták egészíteni a tudnivalók listáját – például kerüld el a menekülő tömeget, hiszen a terroristák pont a tömegbe lőnek; ne közvetlenül a fal mellett fuss, mert a visszapattanó lövedékek is gyilkolhatnak; futni fedezékről fedezékre, a támadás vonaláról szögben lemozdulva és cikk-cakkban érdemes – ezzel együtt az említett oktatóanyag szépen összefoglalja, amit tudni érdemes.

 

24.hu