h i r d e t é s

Hogyan ne vontassunk kamiont? - VIDEÓ

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Hogyan ne vontassunk kamiont? - VIDEÓ

2022. augusztus 24. - 07:24

Nemrég az M7-es autópálya fővároshoz közeli szakaszán, a 26-os kilométerszelvény térségében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. diszpécsere észrevette az egyik forgalomfigyelő kamerájukon, hogy gyanúsan közlekedik egymás mögött két kamion. 

Forrás: magyarkozut/TikTok

Rájuk közelített és ekkor látta meg, hogy az egyik kamion egy egyszerű spaniferrel vontatja a másik teherautót. Végül a kamionok a közeli pihenőhelyre kihajtottak. A közútkezelő ugyanakkor fontosnak tartja megjegyezni, hogy a KRESZ előírásai szerint 3,5 tonna feletti össztömegű járművet csak - a húzó- és a nyomóerők felvételére egyaránt alkalmas - merev vontatórúddal szabad vontatni. A balesetveszélyes szituációk elkerülése érdekében azt kérik a hasonló helyzetbe kerülő sofőröktől, hogy kérjenek inkább profi segítséget, hívjanak kamionmentőt, akkor is, ha csak kisebb távon szükséges a vontatás.

@magyarkozut Ilyen horrorvontatást még tuti nem láttál! Rúd helyett egy egyszerű spaniferrel oldották meg a kollégák nemrég a vontatást az M7-esen. Hasonló esetekben inkább hívjunk profi segítséget, kamionmentőt. #magyarkozut #nekedbe #nekedbee #nekedbeszeretnemlatni #pusztuljonfyba #pusztuljonaforyouba #foryou #fy #4u #4you #fyp #4yp #dontdoit #necsinald #kresz eredeti hang - magyarkozut