h i r d e t é s

Horogkeresztet festettek az Éljen Szombathely képviselőjelöltjének összes plakátjára a választókerületében

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Horogkeresztet festettek az Éljen Szombathely képviselőjelöltjének összes plakátjára a választókerületében

2019. szeptember 24. - 12:12

György István Péter közleményben reagált. - írja a nyugat.hu.

Forrás: nyugat.hu

Egyetlen éjszaka alatt, a jelölt azonos szavazókörhöz tartozó minden egyes plakátját megrongálják úgy, hogy azokra közvetve, a nácizmusra utaló, önkényuralmi jelképet pingáljanak rá

- írta közleményében György István Péter, az Éljen Szombathely választási szövetség 1. választókerületi jelöltje.

Úgy tűnik, mindent felülír a 2019-es önkormányzati választás kampánya Szombathelyen.

Mint eddig is, a demokratikus választások alapvetően nem az utcán, hanem a szavazófülkékben dőltek el. Nyilvánvaló, hogy a jelölt esélyeit csökkenti, hitelességét rontja az, ha tömegesen rongálják meg a közterületen elhelyezett választási plakátjait. Mint képviselőjelölt tudomásul veszem, de nem értek vele egyet, hogy a jelöltek plakátjait leszabják, eltávolítják, vagy épp, nemtetszésüket kifejező feliratokkal látják el, leöntik festékkel, vagy átalakítják a jelölt fotóját.

Az viszont elég szokatlan és eddig Szombathelyen nem volt divatban, hogy egyetlen éjszaka alatt, a jelölt azonos szavazókörhöz tartozó minden egyes plakátját megrongálják úgy, hogy azokra közvetve, a nácizmusra utaló, önkényuralmi jelképet pingáljanak rá. Ami ebben az esetben különösen árulkodó, hogy minden egyes megrongált plakáton, a rongálás stílusjegyei, a plakátra ráírt feliratok kísértetiesen hasonlatosak.

Az elkövető a szavazóköri körzethatárokat pontosan ismeri, beleértve a kihelyezett plakáthelyeket is. Egyértelmű az elkövetést illetően az ismétlődő szándékosság. Ami döbbenetes, hogy aki a „Feketeszakáll” történetét ismeri, jól tudja, hogy egy ilyen tartalmú feliratozás, akár közvetve megfenyegetésként is értelmezhető.

A megtörtént plakátrongálás kapcsán és meggyőződésemből, emberi beállítottságomból fakadóan is határozottan visszautasítok minden olyan ráutaló kifejezést, jelképet, ami a történelem legsötétebb időszakára emlékeztet. Egyben felszólítom az elkövetőt és annak esetleges támogatóit, hogy a jövőben tartózkodjanak az ilyen jellegű cselekedettől!

A fair play szabályai szerint, Szombathely 1-es választókerületében jelölttársaimmal sikerült olyan jó emberi viszonyt ápolni eddig is, ami garancia lehet arra, hogy egymás lejáratását mellőzzük, és nem buzdítjuk politikai ellenfeleinket, szimpatizánsainkat olyan cselekvésre, ami a jelölt számára hátrányt jelentene.

Ezért érthetetlen és megmagyarázhatatlan, ha olyan plakátrongálás történik, ami a tiszta eszközökkel történő megmérettetést szándékozik egyoldalúan befolyásolni.

Magamat is beleértve, ezúton is kérem jelölttársaimat arra, hogy az október 13-án tartandó önkormányzati választásig hátralevő időszakban, mindent kövessenek el annak érdekében, hogy az ilyen nemkívánatos események ne bekövetkezzenek be és ne terheljék a tiszta megmérettetés esélyeit!

Eddigi életem során és az ÉSZ jelöltjeként a jövőben is Szombathely és hazám polgárait kívánom szolgálni, demokratikus módon és békében!

Szombathely, 2019.09.23.

György István Péter
Éljen Szombathely! 1. vk. képviselőjelölt

nyugat.hu