h i r d e t é s

Itt az újabb hangfelvétel a Völner–Schadl-ügyben

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Itt az újabb hangfelvétel a Völner–Schadl-ügyben

2023. január 26. - 08:27

„Úgy tárgyalj vele, mintha a nevemben tennéd”

Forrás: olkt.net

Újabb felvétel került nyilvánosságra azokból a lehallgatásokból, amelyek a Schadl–Völner-ügyben történtek. Mint ismert, Schadl György az ügyészség gyanúja alapján 880 millió forint illegális jövedelemre tett szert a volt igazságügyi államtitkárral kialakított korrupciós kapcsolata révén, nagyobbrészt a közbenjárására kinevezett végrehajtók osztalékából. - írja az Index

A Blikk által közzétett hangfelvételek szerint Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke nyaralót vett magának és feleségének, de a felújítás közben minden egyre drágább lett. Schadl emiatt aggodalmát fejezte ki a kivitelezőnek:

Schadl: „Arra lennék kíváncsi, hogy nagyjából hol lesz a vég. Mondom, 89-nél járunk most.”

L.: „Hát, figyelj, úgy gondolom, hogy amit először beszéltünk, annyi biztosan rá fog menni.”

Schadl: „Én értem. Először 80-100 millióról volt szó.”

L.: „Én mindig is 120-at mondtam.”

Schadl: „A télikerttel együtt.”

„Úgy tárgyalj vele, mintha a nevemben tennéd, és azonnal 5 kilót ajánljál fel”

Schadl György aztán megtudta, hogy a túlépítés miatt nem engedik majd az épületet használatba venni. A problémát a kivitelező szerint az jelentette, hogy a teraszt gyakorlatilag a ház tartja. „Nem négy lábon áll, hanem kettőn. Ez nem önálló pergola, hanem egy terasztető. Ez az épülethez tartozik. Nekünk építményt kell csinálni” – mondta.

Kijönnek, négy lábon lévő valami kis sz.r fogja tartani a teraszt. Az kerüljön fel a térképre. Aztán hogy azt később beépítem vagy nem, az az én dolgom

– válaszolta erre Schadl György.

Később az építkezésen megjelent egy ellenőr. Schadl György a következő utasítást adta telefonon keresztül:

Figyelj csak, úgy tárgyalj vele, mintha a nevemben tennéd, és azonnal 5 kilót ajánljál fel azzal, hogy ezt szeretnénk, és ebbe az irányba terelgesd, jó?… Mindenképpen rászánnánk erre ötszázezer-egymillió forintot.

Blikk azt írja, nem sokkal később Schadl Györgyöt arról értesítették, miszerint meglett a használatbavételi engedély. A lehallgatások alapján azonban kirúgtak egy embert a munkahelyéről, aki aztán vádlott lett a büntetőeljárásban.

A korrupciós botrányban érintett kulcsszereplők telefonbeszélgetéseiből korábban nyilvánosságra hozott hanganyagokról itt olvashatnak: