h i r d e t é s

Jobban van Ferenc pápa, a napokban kiengedhetik a kórházból

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Jobban van Ferenc pápa, a napokban kiengedhetik a kórházból

2023. március 31. - 13:06

A katolikus egyházfő légúti fertőzés miatt szorult kórházi kezelésre.

Ferenc pápa - Forrás: National Review

Szombaton kiengedhetik a kórházból Ferenc pápát, a tervek szerint már a közelgő nagyhéti szertartásokat is ő vezetheti, közölte pénteken Giovanni Battista Re, a Bíborosi Kollégium dékánja - aki tíz évvel ezelőtt elnökölt a pápát megválasztó konklávén.

A Vatikán csütörtökön azt mondta, az antibiotikumos kezelés hatására az egyházfő már jobban van, és valószínűleg néhány napon belül hazamehet. Korábbi állításukkal ellentétben - miszerint Ferencet előre tervezett vizsgálatokra vitték - később kiderült, hogy a pápánál légúti fertőzést állapítottak meg - nem covidos -, ami kórházi kezelést igényel.

Ferenc pápa korábban többször is elmondta már, hogy lemondana, ha egészségügyi okokból képtelenné válna feladatai ellátására - erre az esetre kinevezése első évében előre alá is írta saját lemondó nyilatkozatát. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtóosztálya szerint a pápa betegsége nem befolyásolja április végén esedékes magyarországi látogatását.

A hivatalos program szerint az egyházfő április 28-án, pénteken reggel érkezik, először Novák Katalin köztársasági elnökkel, majd Orbán Viktorral és tisztviselőkkel találkozik. Délután beszédet mond a püspökök, papok, diakónusok, szerzetesek, papnövendékek és lelkipásztori munkatársak előtt a Szent István Bazilikában, szombaton a Rózsák terei templomban szegényekkel és menedékkérőkkel, majd délután a Papp László Sportarénában fiatalokkal találkozik, április 30-án pedig szentmisét tart a Kossuth Lajos téren. (Reuters)/444.hu