h i r d e t é s

Jog és igazság és persze a bűn

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Jog és igazság és persze a bűn

2023. február 13. - 06:04

Október óta ül börtönben Herczeg Zoltán divattervező, még legalább egy hónapig marad letartóztatásban. Kábítószert találtak nála, főleg marihuánát, amit kétségtelenül tilt a törvény, pláne ha adott belőle másnak is. Hogy ez a tiltás helyes-e, arról lehet és érdemes is vitatkozni, de most ez a szabály.

Forrás: Hadházy Ákos Facebook oldala

Völner Pál államtitkári rangban egyengette a milliárdokat kaszáló végrehajtómaffia ügyeit, szükség esetén mozgósította a jó miniszterasszonyt. Szépen hízott a bajba került adósok vagyonából. Viszont szabadlábon van; nála nem merült fel sem szökés, sem elrejtőzés veszélye, de még az sem, hogy befolyásolná a tanúkat, mondjuk a jó miniszterasszonyt, aki amúgy is elég befolyásolható alkat. Ahogy szabadon jár Farkas Flórián, Simonka György és Boldog István is. Hogy nekik nehéz vasban kellene vágniuk a baszott hosszú centit, arról nem is érdemes vitatkozni.

Néhány éve a rend éber őrei lefüleltek egy fiatalembert, aki a borsodi erdőben másfél tonna makkot gyűjtött össze, majd sertéstenyésztőknek próbálta eladni. A makkot megtalálták az ütött-kopott kisbuszban, és visszaszolgáltatták jogos

tulajdonosának. Hasonló bűncselekmények leleplezésével rendszeresen büszkélkedik a rendőrség, nemrégiben száznyolc kiló makk eltulajdonításán kaptak egy családot, ahol súlyosbító körülményként gyermekek is részt vettek a bűncselekményben, ami alighanem kiskorú veszélyeztetése, vagy mi az isten haragja, itt már ugyebár megy a pumpa felfelé, tekintettel az említett korrupt férgek saját szabadlábára.

Nem tudom, próbált-e az olvasó makkot gyűjteni; pláne ipari mennyiségben. Gyanítom, hogy néhány darabot legfeljebb. Hajolgatni kell, sepregetni az avart; egy friss makk öt grammot nyom, ezer makk öt kiló, száz kiló makk az húszezer darab. Ilyen tömegben valószínűleg azok a gyerekek sem élvezik már, talán nem is merő játékból csinálják, hanem mert kéne venni tűzifát a vályogházhoz, vagy pénzt dobni a villanyórába. És nekik nem hoz a parkolóba „egy hármast” a helyi kalóz.

Na, őket gond nélkül sikerül elkapni, a törvény lesújt teljes erejével.

Ezzel az életművel a háta mögött megy ki Varga Judit Brüsszelbe csipogni, hogy ez igenis jogállam. Szerintem nem eléggé hálás azért, hogy nem köpik le, mielőtt ordítva kiröhögik. Ez nem jogállam, hanem egy határ szar, fellobogózva.

Én még mindig hiszem, hogy lehet ezt másképp. Mondjuk úgy, hogy a fent felsorolt bűnözők nem tudnak fejenként milliárd fölött lopni, mert ha mégis megteszik, akkor elveszítenek mindent, és egy szál gatyában szabadulnak tíz év múlva. És amit nem lopnak el, abból talán meg lehet etetni azokat a gyerekeket, hogy ne lopott makkon kelljen élniük. Belőlük még bármi lehet, Völner Pálból, Farkas Flóriánból és a jó miniszterasszonyból viszont már nem lesz semmi több, mint amik most. És az nem ér egy kurva lyukas makkot se. Kevesebb jelenjen meg.

(Tóta W. Árpád)/Bánhalmi Anna/Facebook