h i r d e t é s

Jogerős a döntés, Rogán Antalról ki lehet mondani, hogy bűnöző

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Jogerős a döntés, Rogán Antalról ki lehet mondani, hogy bűnöző

2017. június 07. - 16:58

Szerdán másodfokon is elutasították a kabinetminiszter keresetét. - írja a 168ora.hu.

Fotó: Népszabadság-archív/Kurucz Árpád Forrás: 168ora.hu

Rogán Antal azt kifogásolta, hogy Juhász Péter Együtt-elnöke, volt V. kerületi önkormányzati képviselő azt állította, hogy ő bűnöző és bűnözőkkel üzletel.

A személyiségi jogainak a megsértése miatt pert is indított Juhász ellen, de januárban a Fővárosi Törvényszék nem adott neki igazat, Bérczes Renáta bírónő szerint ugyanis Juhász kijelentései nem voltak öncélúak, nem a személyiség lejáratására irányultak, hanem a korábban Rogán által vezetett V. kerületi önkormányzat ingatlanértékesítési gyakorlatát bírálták, megengedhető, nem jogsértő módon.

Rogán – aki  jelenleg a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője – nem nyugodott bele ebbe a döntésbe, de most másodfokon is elutasították a keresetét.

Juhász két évvel ezelőtt a Facebookon állította, hogy az V. kerület volt polgármestere bűnöző, és üzleti kapcsolatban állt Portik Tamással, a magyar alvilág hírhedt alakjával, akit 15 év fegyházbüntetésre ítéltek a Prisztás-ügyben játszott szerepe miatt.

Portik tavaly júniusban egy történettel is előállt, amely szerint egyszer tízmillió forintnak megfelelő eurót vitt el Rogánnak a Centrál Kávéház melletti szűk utcába, emlékei szerint egy pártirodába.

A pénzt Pápa Marianne megbízásából adta át jutalomdíjként, amiért Rogán segített, hogy Pápa cége egy V. kerületi ingatlant – a korábban a Képcsarnoknak is otthont adó Károly körút 26-ot –  áron alul szerezzen meg. Pápa a miniszterelnöki tanácsadó Habony Árpád nagybátyjának, a korábban a józsefvárosi piacot üzemeltető Szetlik Ferencnek az özvegye, Portik élettársa.

Az ügyben Portikot szembesíteni akarták Rogánnal, de a fideszes politikus nem ment el a tárgyalásra.

168ora.hu