h i r d e t é s

Jogerős ítélettel a zsebében, erkölcsi bizonyítvány nélkül újráza egy fideszes polgármester

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Jogerős ítélettel a zsebében, erkölcsi bizonyítvány nélkül újráza egy fideszes polgármester

2022. május 01. - 13:18

Tát Margitot Méhkerék község fideszes polgármesterét a Gyulai Törvényszék jogerősen elítélte 31 millió forintos költségvetési csalásért, és ennek következtében megszűnt a mandátuma.

Tát Margit Kovács József fideszes országgyűlési képviselővel - Fotó: Gábriel János / Tát Margit Facebook

Jelenleg az Önkormányzatnál településfejlesztési koordinátorként dolgozik, és a gyakorlatban most is Ő irányítja a település - derül ki a Magyar Narancs cikkéből.

Friss hír, hogy Tát Margit  tegnap este bejelentette, hogy ismét a FIDESZ-KDNP színeiben indul az időközi polgármester választáson. Tát Margit nem kaphat erkölcsi bizonyítványt, hiszen igaz, hogy a Gyulai Járásbíróság első fokon mentesítette a büntetett előélet joghátránya alól, azonban másodfokon a Gyulai Törvényszék jogerősen kimondta, hogy méltatlan erre, és ezért jogerősen fennáll a büntetett előélet joghátránya, így szűnt meg a polgármesteri mandátuma.. Ezért is érdekes, hogy bár az ex polgármester nem kaphat erkölcsi bizonyítványt, a FIDESZ-KDNP mégis a költségvetési csalásért jogerősen elítélt politikust indítja az időközi polgármester választáson.Tát Margit tegnap este politikusi facebook oldalán írt közleményében tudatta, hogy a kormánypártok jelöltjeként akar ismét polgármester lenni. Az időközi választás  2022. június 19. dátumra van kitűzve.