h i r d e t é s

„Kellett egy bűnbak, aki elviszi a balhét”

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

„Kellett egy bűnbak, aki elviszi a balhét”

2023. február 02. - 05:52

Szexuális erőszak miatt indult nyomozás az újpesti gyermekotthonban, megszólalt az intézmény elbocsátott szakmai vezetője

Becker Zita, az újpesti "Aranyhíd" Gyermekek Átmeneti Otthon elbocsátott szakmai vezetője - Forrás: rtl.hu

Becker Zitát azután küldték el, miután kikerült a sajtóba a hír, hogy az általa vezetett otthonban szexuálisan bántalmazhattak egy ötéves kislányt szintén gyermekkorú társai.

A kirúgást azzal indokolták, hogy nem hívott azonnal orvost a gyerekhez. Becker Zita azt mondta, az esetről december 11-én, vasárnap szerzett tudomást, ekkor a kislányt biztonságba helyezték, elkülönítve társaitól, másnap pedig feljelentést tett a rendőrségen és értesített minden kollégát, akik érintettek voltak az ügyben.

Semmi érdekem nincs abban, hogy eltussoljak bármit is. Azért dolgozok, hogy a gyerekeknek jobb legyen

– mondta.

A feljelentés után a rendőrség nem rendelt el szakorvosi vizsgálatot, de december 22-én az édesanyával, akinél a szülői felügyelet joga van, elvitték a gyereket orvoshoz. Itt viszont nem vizsgálták meg a kislányt, mert semmilyen tünete nem volt.

Egy ötéves gyereket nem fognak nőgyógyászati vizsgálatnak kitenni, ha nincs se panasza, se tünete, mert ez traumatizáló lehet

– magyarázta a volt szakmai vezető.

Ezt követően az anya még egyszer elvitte orvoshoz a kislányt, akinél ekkor húgyúti fertőzést állapítottak meg. Becker Zita nem ért egyet elbocsátásával, szerinte a politikai hírverés miatt „kellett egy bűnbak, aki elviszi a balhét”.  

A szakmába nagyon csúnyán beleszólt a politika 

– foglalta össze röviden véleményét.

Azt mondta, az nyugtatja meg, hogy a szakma tisztában van azzal, hogy mi történik, hiszen véleménye szerint ami vele történt, nem egy egyedi eset.

Az interjú megjelenése után nem sokkal Újpest honlapján megjelent egy (aláírás nélküli) közlemény, amelyben Becker Zita rendkívüli felmentését magyarázzák. Ebben egy levelet is közölnek az „Aranyhíd Gyermekek átmeneti otthonának dolgozói csapata” aláírással, amelyben január 11-i dátummal kötelezettségszegéssel, az ügy eltussolásánák szándékával, valamint az emiatt szót emelő dolgozók fenyegetésével, ellehetetlenítésével vádolják a vezetőt és a polgármester segítségét kérik. (rtl.hu)