h i r d e t é s

Kevesebb ránc, több kollagén a szép bőr titka

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Kevesebb ránc, több kollagén a szép bőr titka

2022. december 09. - 09:57

Minél több gyertyát fújsz el a születésnapi tortádon, a szervezeted is annál inkább változik. Vannak olyan folyamatok, amikre nincs igazán ráhatásod, de sok olyan van, amire még akár 40, 50 évesen is van lehetőséged. Ahogy az életmódváltással egybekötött sportolás formálhat az alakodon, úgy a kollagén pótlása feszesebbé teheti a bőrödet. Mutatjuk, hogy segít a kollagén megőrizni az egészséges, fiatalos bőrt.

Forrás: herbastar.hu

Mitől fogy el a kollagén?

Pontosan nem tudjuk, hogy miért, de azt igen, hogy nagyjából 25-30 éves kor körül a szervezet természetes kollagén előállítása lelassul. Megközelítőleg évente 1%-kal csökken és addig tart, míg teljesen leáll. Szerencsére ez a folyamat jó sokára fut ki, így bőven van időd beleavatkozni és ösztönözni a tested kollagéntermelését. A naturális csökkenésen túl vannak olyan külső tényezők, amik megakadályozzák a kollagénsejtek beépülését. Ilyen például:

  • A dohányzás
  • Túl sok cukros étel fogyasztása
  • Kevés alvás
  • Légszennyezettség
  • Erős UV-sugárzás
  • Egyoldalú táplálkozás

Hogyan lehet pótolni vagy a termelődést serkenteni?

Amíg valamennyire működik a szervezet önellátása, addig érdemes ezt még több fehérje előállítására ösztönözni. Ezt elsősorban a táplálkozással tudod megtenni vagy a HerbaStar hidrolizált kollagén fogyasztásával. A legnagyobb mértékben az állati eredtű táplálékokból juthtsz hozzá: csirke bőréből, porcokból, kocsonyából, belsőségekből. A beépülést / termelést segítik a zöld növények (alga, brokkoli, spenót, saláta, kelkáposzta), a fokhagyma, az eper, a tojás.

Éppen ezért, ha vegetáriánus vagy, akkor egyszerűbb a kollagénporból készült italt meginni naponta egyszer, legfeljebb kétszer. Ez a mennyiség már néhány héten belül látható javulást eredményez.

A bőrre gyakorolt hatása

A bőr hamvassága a kollagén mennyiségének csökkenésével egyenesen arányosan elmúlik. Ez a fehérje szinte minden szövetünkben megtalálható a fejünk búbjától a talpunkig. Mi most csak a bőrön történő változásokra térünk ki, de az idegrendszer, érrendszer, a szem, mozgásszerveink működése is nagyban függ tőle.

A bőrünk rétegeiben található kollagénrostok a kor előrehaladtával veszítenek rugalmasságukból. Ezt abból veheted észre, hogy ha megcsíped az arcod, akkor lassabban rendeződik vissza a bőr eredeti állapotába. Először a szem és a száj sarkában jelennek meg apró ráncok, majd mélyülnek és a számuk is nő.

Nem csak az arcbőrt érinti a változás

A legtöbb nő az arcbőre miatt aggódik, hiszen ezt látják mások. A kollagénveszteség azonban az egész testet beborító bőrfelületet érinti. A comb és a fenék mellett a felkar a legkritikusabb terület, ahol hamar látszik a fehérje mérsékelt jelenléte. A rendszeres mozgás mellett fogyassz hidrolizált kollagént, hogy jobb formában legyél, mint valaha.