h i r d e t é s

Kilépett az MSZP-ből egy önkormányzati képviselő, akinek a lemondását követelte az ellenzék

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Kilépett az MSZP-ből egy önkormányzati képviselő, akinek a lemondását követelte az ellenzék

2021. december 29. - 06:09

Kilépett az MSZP-ből Bálint György, a budapesti Terézváros egyik önkormányzati képviselője – értesült a 444.

Fotó: Bálint György/Facebook

A hírportál úgy tudja, hogy Bálint azután döntött így, hogy pártja etikai vizsgálatot indított ellene.

Az ügy előzménye, hogy a 2004-es terézvárosi ingatlanpanama egyik büntetőügyében 2018-ban jogerősen 123 millió forint és kamata megtérítésére kötelezték egyetemlegesen az elítélteket. Határidőig nem fizettek, ezért az önkormányzat végrehajtási eljárásokat indított.

Alig lehetett valamit végrehajtani, de az egyik elítéltnek, Hatvani Csabának, aki korábban szocialista önkormányzati képviselő volt, jelenleg pedig a terézvárosi MSZP elnöke, van egy 50 milliósra felbecsült szigetszentmiklósi háza. Ez, ha nem is teljes egészében fedezi a követelést, de legalább egy nagyobb összeghez hozzájuthatna az önkormányzat.

A végrehajtási eljárás során ugyanakkor Bálint kérte, hogy becsatlakozhasson, indoklása szerint azért, mert Hatvani Csabának 14 millió forintos kölcsönt adott még 2016-ban, amit jelzáloggal terhelt szerződéssé alakítottak át 2018-ban, már a jogerős ítélet után. A politikus becsatlakozása azt jelentette volna, hogy a 14 millió forint nem az önkormányzathoz, hanem az önkormányzati képviselőhöz folyik be. Ezt elutasították, majd Bálint beperelte az önkormányzatot, aminek a képviselője, de nem neki adtak igazat.

A DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum és a Párbeszéd terézvárosi képviselői szerint Hatvani és Bálint rosszhiszemű, fedezetelvonó szerződést kötöttek, melynek eredményeként 14 millió forinttal rövidíthették volna meg a terézvárosi önkormányzatot, ezért december közepén közösen követelték Bálint György lemondását. (24.hu)