h i r d e t é s

Kína hadserege veszélyesebb és agresszívabb lett

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Kína hadserege veszélyesebb és agresszívabb lett

2022. július 24. - 12:36

A kínai hadsereg az elmúlt öt évben jelentősen agresszívabbá és veszélyesebbé vált - mondta Mark Milley tábornok, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke vasárnap Indonéziában.

A kép illusztráció! - Forrás: Council on Foreign Relations

Miley kiemelte, hogy jelentősen megnőttek a csendes-óceáni térségben a kínai repülőgépek és hajók műveletei, amelyekben szembeszálltak az amerikai és más térségbeli erőkkel.

Az üzenet az, hogy a kínai hadsereg a levegőben és a tengeren jelentősen és észrevehetően agresszívabbá vált ebben a régióban

- mondta Milley, aki nemrég felkérte a vezérkarát, hogy gyűjtse össze a Kína és az Egyesült Államok, valamint a térségben lévő más erők közötti akciók részleteit. Az Egyesült Államok ismételt erőfeszítéseket tesz arra, hogy megerősítse kapcsolatait a csendes-óceáni országokkal, ellensúlyozandó Kínát, amely igyekszik kiterjeszteni jelenlétét és befolyását a térségben.

Milley régióbeli útja élesen a kínai fenyegetésre összpontosít. A héten részt vesz az indiai- és csendes-óceáni térség védelmi vezetőinek találkozóján Sydney-ben, ahol a fő témák Kína fokozódó katonai növekedése és a szabad, nyitott és békés csendes-óceáni térség fenntartásának szükségessége lesznek. (MTI) / Portfolio