h i r d e t é s

Komoly gondban vannak a háziorvosok

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Komoly gondban vannak a háziorvosok

2021. június 23. - 08:16

Hiába kéri Müller Cecília és Kásler Miklós, a háziorvosok nem akarnak visszatérni a régebben megszokott rendelési rendhez.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI/Vajda János

A koronavírus-járvány harmadik hullám végét jelezvén június 18-án Müller Cecília országos tisztifőorvos és Kásler Miklós miniszter arra szólította fel a háziorvosokat, hogy biztosítsák a személyes megjelenéssel járó vizsgálatokat és álljanak vissza a pandémia előtti szabályokhoz.

Az ATV Híradó riportjából kiderült, levelet kaptak a háziorvosok Müller és Kásler szignójával, melyben azt kérik, az alapellátásban térjenek vissza a régi rendhez, és szabadon mehessen mindenki személyesen a rendelőbe, ha panaszai vannak.

A háziorvosok úgy gondolják, az új határozattal indokolatlan tumultus keletkezhet a várótermekben és a rendelőkben. Bélteki Béla, újfehértói háziorvos a televíziócsatorna megkeresésére elmondta, szerinte ezután sem célszerű időpontkérés nélkül megjelenni a háziorvosoknál.

Az ő rendelőjében ezután is csak telefonos egyeztetést és bejelentkezést követően lehet személyesen megjelenni, és receptet is kizárólag telefonon fog felíratni.

Az orvosok és a páciensek arra is panaszkodnak, hogy a személyes megjelenés után hiába kérnek lehetőséget szakorvosi vizsgálatra, még időpontot sem kapnak a betegek.

Az orvosok egyöntetű véleménye alapján a betegek jobban járnak, ha nem kell órákat várakozniuk a rendelésre, hanem előre meghatározott időpontra mehetnének, ezért már nem kívánnak változtatni a bevált gyakorlaton. (liner.hu)