h i r d e t é s

Kopp-kopp, van itthon valaki?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Kopp-kopp, van itthon valaki?

2023. szeptember 12. - 10:48

Ha megérkezünk egy ismerőshöz vagy egy ismeretlenhez egy adott címre, akkor a bejárati ajtóval találhatjuk szembe magunkat. Ez bizony sok mindent elárul a benne lakókról, mondhatjuk azt is, hogy az első benyomást ez fogja nyújtani számunkra. De nemcsak a mi számunkra, hanem mindenki más számára, igy azoknak is, akik nem jó szándékkal érkeznek az adott ingatlanhoz.

Forrás: muanyagablakzsola.com

A bejárati ajtó számtalan funkciót nyújt a lakásban élők számára, ezért egyáltalán nem elhanyagolható annak állapota. Ha az ajtó nem biztonságos, lepukkant, ósdi, akkor ki kell cserélni!

Az első biztonsági szint: a bejárati ajtó

A betörők már első ránézésre megállapítják azt, hogy érdemes-e az ajtó benyomásával vagy zártöréssel bajlódni. A Zsola Ablak Kft. bejárati ajtói azonban ellenállnak a behatolási kísérleteknek, ezáltal minden és mindenki biztonságban lesz mögötte.

Ha az ajtón már első pillanatban látszik, hogy egy enyhe fuvallat is könnyedén benyomja, nem illeszkedik a tokba rendesen, nincs rajta többpontos biztonsági zár, a kilincs lóg, akkor ne csodálkozzunk, hogy ez egy “felhívás keringőre” a tolvajok számára.

Az ajtó mint esztétikai tényező

A hozzánk érkező vendégek itt állnak meg először, és kopognak a bejutás érdekében. Ne hagyjuk, hogy úgy érezzék: ide jobb lenne nem bemenni! Rossz benyomást alkothatnak rólunk, azt gondolhatják, hogy igénytelenek, esetleg piszkosak és rendezetlenek vagyunk, és ezáltal előítéletet fognak alkotni magukban a lakást illetően is. Egy elhanyagolt ajtó elhanyagolt tulajdonost feltételez, ne tegyük ki magunkat ennek!

Az ajtó mint a kreativitás kifejezésének módja

Várjuk úgy a vendégeinket, hogy már a bejárati ajtónk előtt jókedvre derüljenek, mutassuk ki egyéni stílusunkat, ízlésünket. Használhatunk ajtókopogtatót, évszakhoz illő ajtódíszt, vagy a bejárat mellé tegyünk kreatív díszeket. Ezek nem csak, hogy jól néznek ki, de azt is mutatják, hogy a lakás állandóan lakott, ezáltal a fenti, biztonsági tényezőt is megnövelik.

Milyen az ideális bejárati ajtó?

Egyetlen mondatba foglalva: szép, biztonságos, könnyen tisztán tartható, ellenálló és tartós. A műanyag bejárati ajtók megfelelnek ezeknek a kritériumoknak, nézzük is csak meg, hogy miért? Számtalan variációban elérhetőek ezek a nyílászárók, így csak a megrendelő ízlésétől függ, hogy melyiket választja, hiszen a panelekkel egyedi és különleges hatás érhető el. A többpontos biztonsági zár garantálja azt, hogy a betörők távol maradnak az értékeinktől, és sem nappal, sem pedig az éj leple alatt nem fognak bennünket megtámadni.

A műanyag nagyon könnyen tisztán tartható, egyszerűen át kell törölni mosószeres ruhával, és máris csillog-villog. Ellenáll a folyamatos UV-sugárzásnak, nem sárgul be, nem látszanak meg rajta a karcok és a jégeső, hó sem tesz bennük kárt.

A bejárati ajtót mindenképpen le kell cserélni, ha nem biztonságos, csúnya és elhanyagolt, ebben az esetben érdemes a műanyag bejárati ajtók közül választani, hiszen szebbnél szebb változatok közül lehet választani, melyek ráadásul minden biztonsági kritériumnak is megfelelnek.