h i r d e t é s

Kormányrázó

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Kormányrázó

2020. december 06. - 17:12

Mire jó a "Légikatasztrófák" című sorozat a NatGeón? 

A kép illusztráció! - Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala

Sok minden más mellett megtudtam, hogy a kormányrázó a repülőgépeken lévő biztonsági- és figyelmeztető jelzőrendszer a pilóták számára: áteséshez közeli veszélyhelyzetre hívja föl a figyelmüket. A szerkezet a szó szoros értelmében rázni kezdi a kormányszarvat a pilóta kezében.

Íme Varga Judit jogállama:

1./ A történetet B. L. tette közzé a Facebookon: "Ételkiszállító cégem van, és rendelkezésemre áll egy konyha, úgy határoztam, hogy karácsonykor ételosztást fogok szervezni valamelyik nagyobb budapesti téren. Beadtam a területfoglalási engedély iránti kérelmet, fölszerelve valamennyi szükséges igazolással."
"Fiatalember, előre szólok, hogy ne is reménykedjen, karitatív ételosztásra nem fog engedélyt kapni, mert a kormány nem akarja, hogy annyi szegény embert lássanak az utcán, egy helyen! Utasításba kaptuk!" - közölte az ügyintéző.
Mondom: "minden feltételnek és előírásnak megfelelek, nincs rá semmiféle jogcím, hogy elutasítsanak!"
"Nem is fogják elutasítani! Elnapolják a döntést, határozatlan időre."
Ha pedig nincs határozat, fellebbezni se lehet. De ételt osztani se!
"És itt a padló, és azt mondom, hogy ilyen ország pedig nincs!"

2./ Mivel "veszélyhelyzet" idején nem lehet népszavazást (kezdeményezni és) tartani, ad absurdum 133 bátor ember szavazatával Orbán bármikor megindíthatja Magyarország kiléptetését az Unióból.

Folytassuk?