h i r d e t é s

Kövér László kiakadt a szegfűs vízjeltől

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Kövér László kiakadt a szegfűs vízjeltől

2019. április 02. - 09:29

Ismét kihozták a sodrából a fideszes házelnököt. - írja a magyarnarancs.hu.

Forrás: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Az MSZP március közepén úgy döntött, hogy Orbán Viktor családvédelmi akciótervére válaszul kidolgozzák saját családügyi koncepciójukat. Be is nyújtották a parlamentnek, a "Gyerek, család, lakhatás" programot határozati javaslatként

- tudta meg az Index.

A dokumentum egyik benyújtója, Bangóné Borbély Ildikó a parlamentben erről korábban azt mondta, hogy „nemcsak a kiváltságos 10 százalékot”, hanem minden magyar családot támogatna. A szocialista politikus szerint a gyermek, család, lakhatás nevű programjuk legfontosabb pontjai a fiatalok lakás-, illetve albérlet-támogatása, a családi adókedvezmény és a minimálnyugdíj igazságos támogatása.

Tóth Bertalan frakcióvezető a benyújtáskor jelezte, hogy olyan "szerkezeti egységeket, kodifikációs megoldásokat tartalmaz" a javaslat, amelyet nem lehet az informatikai rendszeren keresztül benyújtani, ezért papírlapon teszik ezt meg.

Csakhogy a szocialista papírlapon egy "Haza, szeretet, Európa!" vízjel is szerepel egy szegfűvel megspékelve, ami teljesen felbőszítette Kövér László házelnököt. Küldött is egy figyelmeztetést az MSZP-nek, hogy a házszabály szerint csak a címet és a javasolt szöveget tartalmazhatja a javaslat. Márpedig

e követelményeknek a vízjellel közvetített szöveges vagy képi tartalom nem felel meg, azok feltüntetése meghaladja a jogalkotás szakmai és parlamenti eljárási kereteit.

Kövér egyúttal felhívta Tóth figyelmét, hogy a jövőben tekintsenek el a gyakorlat folytatásától, különben az ilyen javaslatokat kapásból vissza fogja utasítani.

De elsőre azért engedékeny volt, így a szocialista javaslatot is tárgyalják mag a Parlementben a kormány családvédelmi akcióterve mellett.

magyarnarancs.hu