h i r d e t é s

Leváltják Pálinkás Józsefet?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Leváltják Pálinkás Józsefet?

2018. június 05. - 09:39

A 24.hu információi szerint, még júniusban távozik a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI) elnöki székéből Pálinkás József akadémikusnak, az első Orbán-kormány oktatási miniszterének, az MTA volt elnöke - írja a napi.hu.

Forrás: nepszava.hu

A portál szerint eldőlt, hogy Palkovics László innovációs és technológiai miniszter új embert nevez ki a mintegy 100 milliárd forintos éves fejlesztési keret felett diszponáló hivatal élére.

Az előző ciklusban még az NKFI volt a magyar innováció csúcsszerve, de a 24.hu szerint már korábban világossá vált, hogy Orbán Viktor miniszterelnök nem elégedett a teljesítményével.

A számos fejlesztési területet összefogó új innovációs tárca létrejöttével a helyzet jelentősen megváltozott, és miután kiderült, hogy Palkovics személyesen - államtitkár közbeiktatása nélkül - kívánja felügyelni a területet, csak idő kérdése volt a személycsere.

Pálinkás József 2015 eleje óta tölti be az akkor indult NKFI vezetői posztját.

 Intő jel lehetett számára, hogy az utóbbi időben politikai támadások érték a kormányoldal médiájában.

A választás után a Pesti Srácok – majd a cikket átvéve Bayer Zsolt – egyenesen az „Orbán-ellenes tudományos elit” szószólójának titulálta az akadémikust, Orbán volt miniszterét.

- említi meg a nepszava.hu.

napi.hu