h i r d e t é s

Ma már a mesterséges intelligencia is segíthet a weboldalak létrehozásában

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Ma már a mesterséges intelligencia is segíthet a weboldalak létrehozásában

2024. február 15. - 09:16

A mesterséges intelligencia, vagy röviden AI (artificial intelligence) segítségével ma már bárki írathat egyedi szöveget, sőt, akár képet is lehet ily módon alkotni. Azt már kevesebben tudják, de a népszerű AI szoftver még programozásra is befogható.

Forrás: ssybell.hu

Legelőször ki kell választanod a weboldaladhoz tartozó domainnevet, majd a hozzá tartozó tárhelyet. A Sybell tárhelyei például tökéletesek WordPress oldalak üzemeltetéséhez. Ha mindezzel megvagy, akkor a következő lépésben már segítségül is hívhatod a munkafolyamatok felgyorsításához a ChatGPT-t!

Miben segíthet a mesterséges intelligencia?

Megkérheted, hogy hozzon létre egy weboldal vázlatot, amely néhány oldalból áll. Az AI képes ilyen vázlat készítésére, sőt, még el is magyarázza, hogy minek kell szerepelnie az egyes oldalakon. Akár konkrétan meg is tudja írni a ChatGPT azt, hogy mi legyen a kezdőlapon, és a CTA gombokra, szlogenekre is tud ajánlást tenni.

Mi mindenre jó még a ChatGPT?

Az AI akár még kódot is tud írni, igaz, néha elakad, ilyenkor azonban nem szabad pánikba esni, csupán meg kell kérni, hogy folytassa, amit félbehagyott. Általában beválik ez a módszer, és a robotsegéd pontosan ott folytatja a munkát, ahol kell.

Jellemzően hosszabb scriptek generálása esetén szokott ilyen malőr bekövetkezni. Ilyenkor a “folytasd a scriptet” utasítással a legtöbbször újra munkára lehet bírni a ChatGPT-t, de megoldás lehet a “válasz újragenerálása” gombra kattintás is. Amennyiben egyik említett opció sem bizonyul jó megoldásnak, akkor érdemes új chatet indítani.

Az AI használatával még CSS kódot is lehet generálni, így sok időt meg lehet spórolni. A mesterséges intelligencia képes megalkotni a betűtípusra, a weboldal színsémáira, és az elemek méreteire vonatkozó kódokat.

A tartalom előállításából is kiveheti a részét az AI

Egy weboldal esetén a legtöbb időt általában a tartalommal való megtöltése viszi el. Ha ehhez nincs időd vagy kedved, és nem is szeretnél fizetni valakinek azért, hogy ezt megtegye helyetted, akkor segítségül hívhatod a ChatGPT-t is.

Nem kell feltétlenül teljes szövegeket generálnod vele, akár ötleteléshez, vázlatok elkészítéséhez is használhatod, de videó scripteket is tudsz íratni vele. Sok múlik azon, hogy milyen pontosan fogalmazod meg az utasítást. Minél precízebb vagy e tekintetben, annál jobban lesz használható a végeredmény! Nyugodtan adj meg kulcsszavakat, amiknek szerepelnie kell a szövegben, de a célközönségre és a szöveg hosszára vonatkozó kikötéseket is közölhetsz a mesterséges intelligenciával.

A mesterséges intelligenciának még vannak korlátai

Érdemes figyelembe venni azt, hogy az AI sokszor egészen hihető válaszokat ad olyan kérdésekre, amire valójában nem tudja a pontos választ. Ennek részben az az oka, hogy a ChatGPT tudása nem naprakész. Éppen ezért célszerű leellenőrizni azt, hogy valóban aktuális tényeket közölt-e az AI. Ugyanígy helyes lépés alaposan tesztelni a mesterséges intelligencia által generált kódokat, mielőtt azok felhasználásra kerülnének.