h i r d e t é s

Már a Fidesz irányít a budavári önkormányzatban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Már a Fidesz irányít a budavári önkormányzatban

2022. november 27. - 05:47

V. Naszályi Márta párbeszédes polgármester a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a képviselők többsége elvette a momentumos Korsós Borbála alpolgármester jogköreit.

Forrás: Facebook

Péntek hajnalig tartott a budavári önkormányzat legutóbbi képviselő-testületi ülése, ahol bizonyossá vált, hogy a kormánypártok – két volt jobbikos képviselővel karöltve – átvették az I. kerület irányítását.

Mint ismert, szeptember 11-én időközi választást tartottak itt, miután a momentumos Gelencsér Ferenc alpolgármester parlamenti mandátumot szerzett, s a voksoláson a Fidesz-KDNP jelöltje, Fazekas Csilla győzött. Ezzel három év után elbukta többségét a baloldal Buda emblematikus kerületében.

V. Naszályi Márta párbeszédes polgármester a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy az ülésen módosították az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatát, amely így csak egy alpolgármester működését teszi lehetővé, ezzel lehetetlenné téve a momentumos Korsós Borbála Erzsébet további munkáját. (Egyébként ő volt Fazekas Csilla ellenfele a választáson.)

Az új többség leszavazott több előterjesztést, például az önkormányzat tulajdonában lévő lakások elidegenítésének szabályairól szóló rendelet módosítását, a turistabuszok szabályozását és az áfatörvény harmonizációját is.

Ugyanakkor visszahívták a Budavári Kulturális Nonprofit Kft. vezetőjét, és új pályázatot írtak ki az ügyvezető személyére, megváltoztatták a bizottsági struktúrát, valamint újraosztották az önkormányzati cégek felügyelőbizottsági helyeit is. (mandiner.hu)