h i r d e t é s

Már olasz áldozata is van a koronavírusnak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Már olasz áldozata is van a koronavírusnak

2020. február 22. - 15:12

Olaszországban is van áldozata az új típusú koronavírusnak. A 78 éves férfit Veneto megye egyik kórházában kezelték, állapota nagyon súlyos volt. Olaszországban pénteken újabb 17 fertőzést regisztráltak, egy ötvenezer lakosú várost pedig teljesen lezártak a fertőzés miatt.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

— Néhány perccel ezelőtt jelentette be új rendeletét az egészségügyi miniszter. Ez karantént rendel el, vagyis mindenki kötelezően el kell különíteni, aki olyan emberekkel érintkezett, akiknél kimutatták a vírust – mondta Giuseppe Conte olasz miniszterelnök.

Kínán kívül Koreában fertőződtek meg a legtöbben, az Egészségügyi Világszervezet a helyi hatóságokkal közösen próbálja kideríteni az okokat.

— Aggódva figyeljük azokat az eseteket, ahol nincs egyértelmű kapcsolat a fertőzéshez, vagyis a betegek nem jártak Kínában, és nem is találkoztak fertőzöttekkel. Aggódunk azért is, mert Iránban is egyre több a fertőzött, már 18 esetről tudunk, ráadásul csak az elmúlt két napban négyen haltak meg – mondta Tedros Adhanom Ghebreyesus, az Egészségügyi Világszervezet igazgatója.

Irakban minden repülőtéren biztonsági intézkedéseket vezettek be, miután a szomszédos Iránba is átterjedt a Kínából származó koronavírus. A hazatérő irakiakat hőkamerával és orvosi vizsgálattal várják.

Pénteken Izraelben is megerősítettek egy koronavírusos esetet. Egy olyan személy fertőződött meg, akik Japánból tért haza, miután a korábban karantén alá volt Diamond Princess tengerjáró fedélzetén utazott. (Euronews)