h i r d e t é s

Marad a tavaszi változékonyság

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Marad a tavaszi változékonyság

2015. május 03. - 07:57
0 komment

Vasárnap a napos időszakok mellett ismét többször megnövekszik a felhőzet, de csapadékra nem kell készülni.

A következő napokban fokozatos melegedés zajlik, a jövő héten akár 30 fok is lehet!

Részletes előrejelzés

Ma délelőtt nyugat felől növekszik, vastagszik a felhőzet, keleten azonban ugyanekkor még csak fátyolfelhők szűrhetik a napsütést. Kisebb eső, zápor a Dunántúlon fordulhat elő.  Délután tovább vastagszik nyugat felől a felhőtakaró, napsütés inkább csak a Tiszántúlon várható. Főleg a nyugati országrészben alakulhat ki néhol kisebb eső, zápor, az ország nagyobb részén csapadékra nem kell számítani. A délkeleti, keleti szél többfelé megélénkül. 15, 21 fok között várható a maximumhőmérséklet.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat.

Hétfőn napközben északnyugat felől fokozatosan mindenhol elvékonyodik, felszakadozik, a felhőzet, és egyre kevesebb helyen várható csapadék: a nap második felében már csak szórványosan lehet kisebb eső, futó zápor, majd estére mindenhol megszűnik a csapadék. Élénk lesz a délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20, 25 fok között alakul.

Kedden éjszaka délnyugat felől megnövekszik, majd napközben elvékonyodik, felszakadozik, csökken a felhőzet, a legtovább északkeleten lesz felhős az ég. Az ország nagy részén számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb északkeleten alakulhat ki néhol zápor, esetleg egy-egy zivatar. Megerősödik a déli szél. Kora délután 24, 29 fok várható.

Szerdán a változóan felhős ég mellett mindenhol számíthatunk több-kevesebb napsütésre, csak este növekszik meg erősebben a felhőzet. Délelőtt az északi határnál, a nap második felében az ország északkeleti harmadában zápor, néhol zivatar előfordulhat. Másutt számottevő csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél erős lesz. 20, 27 fokra számíthatunk.

Csütörtökön napközben erősen felhős, borult lesz az ég, csak késő délutántól szakadozik, csökken északnyugat felől a felhőzet. Néhol előfordulhat kisebb eső, zápor, de a legtöbb helyen nem várható csapadék. Erős lesz az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 24 fok között alakul.

Pénteken a napos délelőttöt követően helyenként megnövekszik a gomolyfelhőzet, de számottevő csapadék nem várható. Az északi szél élénk lesz. Kora délután 18, 23 fok várható.

 

idojaras.hu

Posted by SEJT on 2015. május 2.