h i r d e t é s

Még idén Magyarországra jön a Netflix

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Még idén Magyarországra jön a Netflix

2016. január 06. - 14:40
0 komment

A legnagyobb amerikai streaming szolgáltató, a Netflix néhány óra múlva hivatalosan is bejelenti, hogy Kelet-Európában, így Magyarországon is elindítja szolgáltatását. Már többször is felröppentek olyan hírek, hogy közeledik a szolgáltató Magyarország felé, de hivatalos megerősítés még nem érkezett. Egészen mostanáig, a cég vezérigazgatója, Reed Hastings a CES-en jelenti be a terjeszkedést.

Reed Hastings Fotó: Jacopo Raule / Europress / Getty

A bejelentés nem meglepő, hiszen a szolgáltató már tavaly jelezte, hogy 2016-ra a világ 200 országában szeretne jelen lenni - írja az index.hu. A Netflix több mint egy éve 400 millió dollárt szerzett szolgáltatásai bővítésére, elsősorban az európai expanzióra. Tavaly ősszel el is indultak Ausztriában, Belgiumban, Franciaországban, Németországban, Luxembourgban és Svájcban. Idén októberben Olaszországban, Spanyolországban, Portugáliában és Izlandon indul el a szolgáltatás. Jelenleg 13 európai országban vannak jelen és októberben továbbiakat csatolnak a birodalomhoz.

Úgy tudjuk, a televíziós alkalmazást a dél-koreai LG fejlesztette a Netflixnek. Talán emiatt történt egy kisebb hiba még tavaly nyár végén, amikor az LG tévé szoftverének frissítésekor néhány napra meg is jelent a Netflix-alkalmazás a tévé menüjében Magyarországon. Bejelentkezni azonban nem tudtunk akkor még, ugyanazt az üzenetet kaptuk, mint a böngészőkben, hogy az országban egyelőre még nem érhető el a szolgáltatás. Néhány nappal később el is tűnt az ikon.

A Netflix már régóta készül a magyar piacra, a Netflix.hu domaint már 2009-ben lefoglalták. A hosszú évek várakozása annak is köszönhető, hogy az európai piac nem olyan egységes, mint az amerikai, minden országban mások a szabályok, mások a forgalmazási jogok. Németországban például nagyon kicsi volt a választék induláskor, egy évvel a bevezetés után már jobb a helyzet. Forgalmazási jogok miatt például eleinte nem volt elérhető az egyik legnagyobb sikersorozat, a House of Cards. 

Hastings CES-előadása magyar idő szerint szerda délután fél 6-kor kezdődik. Amint megtudunk újabb részleteket, frissítjük ezt a cikket.

 

index.hu