h i r d e t é s

Megemeli Bayer Zsolt botrányos lakásbérleti díját az új polgármester

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Megemeli Bayer Zsolt botrányos lakásbérleti díját az új polgármester

2020. február 12. - 06:35

Eddig 32 ezer forintért lakhatott a budai Várban a fideszes publicista. - írja a nyugatifeny.hu.

A 444.hu-nak adott interjút az I. kerület új, ellenzéki polgármestere. V. Naszályi Márta elmondta: hamarosan pereket indít és az előző kerületi vezetés által kötött szabálytalan szerződéseket fog bemutatni.

A polgármester szerint a budavári önkormányzati bérlemények harmada visszaélés eredménye, de azt is hangsúlyozta, ez nem jelenti azt, hogy ezeket mindet felbontanák.

Tisztába kell tenni a helyzetet. (…) Vannak olyan esetek, ahol komoly jogsértést találtunk. Az önkormányzat megkárosítását.

Szerinte olyanokra kell gondolni, hogy valaki több lakást bérel, de az egyiket “rövidtávú lakáskiadásra használja”. Szó esett Bayer Zsolt várnegyedben bérelt lakásáról is, amelyért mindössze

32 ezer forintot fizet

a fideszes polgárháborús uszító.

Erre Naszályi azt mondta, pillanatnyilag nem tervezik a szerződés felbontását, de ahogy a többi lakás esetében is, felülvizsgálják a bérleti díjat.

Jelenleg 425 forint + áfát fizetnek az önkormányzati lakások négyzetméteréért.

Tehát mondjuk Bayer Zsolt számíthat arra, hogy a lakása bérleti díja felül lesz vizsgálva.

– fogalmazott.

V. Naszályi azt is elmondta, hogy a Várban változni fog a parkolási rendszer. A polgármester közölte: az elmúlt hónapjai azzal teltek, hogy olyanokkal találkozott, akik ingyenes parkolási vagy behajtási engedélyért kilincseltek nála, de hozzátette, nem szeretné őket kigúnyolni, viszont azt mondta, ezek az emberek megszokták, hogy ez évek óta járt nekik.

Az is a volt polgármester személyes egyeztetésén alapult, hogy ki kaphat ilyen ingyenes kikódolót és ki nem.

A várbeli építkezésekkel, kormányintézményekkel kapcsolatban azt mondta, soha nem merült fel benne, hogy valamilyen oktatási intézményt kiebrudaljanak.

Ugyanakkor Matolcsy György-féle Bölcs Vár például

konkrétan hatalmas gépészeti berendezéseket raktak mások hálószobájának a falához, és még arra sem voltak képesek, hogy legalább egy szigetelő falat felhúzzanak.

Ezt a polgármester szerint most pótolniuk kell. Az ügyben van egy per is, mondta. Másrészt ugyanez az intézmény jogszerűtlenül tett ki tiltótáblákat és foglalt le parkolóhelyeket magának.

Ilyen szerződést nem köthetett volna a Budavári Önkormányzat. A közlekedési táblát is jogszerűtlenül tették ki. Ezeket a táblákat már eltávolították.

nyugatifeny.hu